De man rijdt tijdens zomervakantie

Over anderhalve week is het in het Noorden officieel zomervakantie en dat betekent dat iedereen in de auto springt op weg naar de vakantiebestemming. De meeste Nederlanders hebben hun vakantieplannen al gereed. De auto is hierbij het populairste vervoersmiddel, bijna 70% trekt er deze zomer met de auto op uit. Traditiegetrouw zijn het vooral de mannen die rijden: 85% van de chauffeurs is man. Dit blijkt uit onderzoek van AutoScout24 onder ruim duizend Nederlanders. De meeste Nederlanders die met de auto op vakantie gaan rijden tussen de drie en tien uur naar hun bestemming. Bijna 12% rijdt zelfs meer dan vijftien uur.

Entertainment onderweg
Als bijrijder heb je behalve de route in de gaten houden niet zoveel te doen. Een derde van de bijrijders besteedt zijn reistijd voornamelijk door te kletsen met de bestuurder. Ook het genieten van het landschap is voor een derde van de respondenten een geliefd tijdverdrijf tijdens de lange vakantiereis. Verrassend genoeg heeft spelen met een smartphone de voorkeur van slechts 3% van de Nederlanders. Bijrijders tussen de 18 en 24 jaar vermaken zich voornamelijk met muziek luisteren (34%).

Achterbank
De kinderen op de achterbank worden meestal zoet gehouden met een dvd (26%) of computerspelletje (21%). Met een knuffel of pop houd je de kinderen niet zomaar meer stil, slechts 2,5% van de kinderen gebruikt dit als vermaak. Ruim één op de tien van de ouders zorgt zelf voor entertainment, bijvoorbeeld door liedjes te zingen of raadspelletjes te doen.

Bekijk hier de checklist voor alles waar je rekening mee moet houden voordat je op autovakantie gaat.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.