Discobal voor Pinguïns in DierenPark Amersfoort

Zelf hebben we ook wel eens zin in een goed feestje, dus waarom zou dat niet hetzelfde zijn voor dieren? Dat moeten ze gedacht hebben in DierenPark Amersfoort toen ze een discobol voor de dieren ophingen. De zwartvoetpinguïns krijgen dan wel geen dreunende discobeats, spetterende uitgaanskleding of flitsende discolichten, maar wel een glinsterende discobol in hun verblijf in DierenPark Amersfoort. De glinstering van de bol veroorzaakt door de zon, lijkt namelijk op de oplichtende schubben van vissen en dat zorgt ervoor dat de dieren achter de weerkaatste glinsterende lichtjes op de grond aanwaggelen.

Wild
“In het wild duiken de pinguïns in het water op zoek naar een lekker visje”, vertelt vogelverzorgster Esther uit den Boogaart. “De schubben van de vissen glinsteren op als de stralen van de zon op de vissen weerkaatsen. Op deze manier weten de pinguïns precies welke kant zij op moeten zwemmen om hun vishapje te pakken te krijgen”, vervolgt zij.

Verrijken
In DierenPark Amersfoort is geen zee vol met levende vissen aanwezig waar de pinguïns een lekkernij uit kunnen duiken. Om de dieren te prikkelen, wordt hun natuurlijke gedrag zoveel mogelijk gestimuleerd in het park. “Dit heet verrijking”, zegt Esther. “Het klinkt misschien een beetje gek, maar de discobol vervangt hier de haring”.

Voor meer informatie ga je naar de website of bekijk in de onderstaande video de pinguïns in actie:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.