Dokter mee op reis met nieuwe app

Als je op vakantie bent is het niet zo makkelijk om medische hulp te krijgen. Je hebt te maken met een taalbarrière en voor kleine dingen ga je ook niet gelijk naar het ziekenhuis. Daar hoef je je deze vakantie geen zorgen meer over te maken, want er is een nieuwe app gelanceerd waarmee je de dokter gewoon meeneemt op reis. Zilveren Kruis is begonnen met ‘De Vakantiedokter’ app. Hierdoor heb je altijd Nederlandse medische hulp in het buitenland.

Hoe werkt het?
Ten eerste moet je je aanmelden en de app installeren. Daarbij geef je ook je vakantiebestemming op, zodat de zorgverleners je beter kunnen helpen. De app is niet alleen voor medische vragen, je vindt er ook praktische tips voor vertrek en advies voor op je reisbestemming. Als er wat aan de hand is dan kun je Nederlandse medische experts om hulp vragen. Stel: Je hebt opeens een rare uitslag en je weet niet zo goed wat je moet doen? Dan stuur je een app met daarin je klachten en je kan gelijk een foto meesturen van de uitslag. Vervolgens krijg je advies en kun je weer verder met vakantie vieren. Als je liever belt dan kan dat ook via de app. Daarnaast is er direct contact met Eurocross Assistance bij spoedgevallen.

Gratis
De dienst wordt gratis aangeboden door Zilveren Kruis. Ze hebben dan ook geen inzicht in je medisch dossier. Daarnaast hoef je ook geen klant te zijn van Zilveren Kruis om gebruik te maken van de app. Je moet natuurlijk wel internet hebben, anders werkt de app niet. Dus als je van plan bent om hier op terug te vallen is het handig om een internetbundel voor het buitenland af te sluiten voordat je op vakantie gaat of uit te zoeken waar de dichtstbijzijnde Wi-Fi spot is.

Om de app de downloaden of voor meer informatie ga je naar de website of bekijk de onderstaande video:

Foto: Youtube

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.