Welk land ‘scoort’ meeste hotel-artikelen?

We hebben allemaal wel eens een zeepje of een flesje shampoo meegenomen na een hotelovernachting. Nu is het wel interessant om te zien welke nationaliteiten nou het meeste meenemen uit een hotelkamer. In de categorie toiletartikelen blinken onze oosterburen echt uit. Van de Duitse gasten nam 43,8 procent de toiletartikelen mee naar huis. Dat tegenover bijvoorbeeld de Nederlanders, waarvan 17,3 procent de toiletartikelen meeneemt. Dit betekent dat onder andere de modieuze gratis douchemutsjes ruim twee en een half keer vaker in de tas worden gestopt door Duitse toeristen dan door de Nederlanders. Dit blijkt uit onderzoek van de boekingswebsite HotelGrouper.com.

Eerlijke hotelgasten
De zuidelijke landen blijken het minst gevoelig te zijn voor de toiletartikelen van een hotel. Hieronder vallen Italianen, Spanjaarden, Portugezen en Fransen. Hiervan bleek minder dan 10 procent de toiletartikelen uiteindelijk mee te nemen. De Britten en de Zwitsers zijn al wat gevoeliger voor gratis toiletartikelen. Van deze nationaliteiten bleek 16 procent de weerleiding van een keertje gratis je haar wassen niet te kunnen weerstaan.

Gratis toiletartikelen
Dan nu de Nederlanders. We hoeven ons niet te schamen. De Nederlanders bleken slechts een fractie vaker dan de Britten en Zwitsers in de hotels te shoppen voor hun shampoo en douchegel. Van de Nederlanders nam 17,3 procent de toiletartikelen mee.
De Scandinavische landen zijn vanwege het gebrek aan specifieke data in dit onderzoek samengevoegd. Toch was hun uitslag niet minder opmerkelijk. De inwoners uit Zweden, Finland en Noorwegen bleken, ondanks hun relatief hoge inkomens, toch bijzonder zuinig te zijn. Van deze landen bleek 29 procent van de gasten de toiletartikelen mee te nemen. Maar uiteindelijk zijn de twijfelachtige winnaars de Duitsers met 43,8 procent.

Opmerkelijke uitkomsten
Dit onderzoek is tot stand gekomen met medewerking van een aantal hotels en bij het rondvragen zijn ook wat andere opmerkelijke zaken naar boven gekomen:
– Naast de toiletartikelen namen vrijwel alle nationaliteiten vaak de slippertjes en badjassen mee uit een groot hotel in het noorden van het land.
– De Fransen bleken vrijwel geen toiletartikelen mee te nemen. Wel hoorden ze van meerdere hotels dat zij vaak de handdoeken voor eigen gebruik meenamen.
– Het meeste opmerkelijke artikel dat was meegenomen uit een hotelkamer, was bij een hotel in Maastricht. Hier hadden de gasten de toiletbril uit de badkamer meegenomen. Bij navraag van het hotel bleek de gast al jaren op zoek te zijn naar een dergelijk exemplaar. Het hotel heeft toen besloten de bril aan het stel te schenken op voorwaarde dat ze volgend jaar weer kwamen overnachten.

Hieronder vind je een overzicht van de uitkomsten van het onderzoek:
Schermafbeelding 2015-06-29 om 11.11.17

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.