Maak je eigen Hollywood-shots met deze drone

Het gaat hard in de wereld van drones. We schreven eerder al over de drone Lily, maar dit is niet de enige vliegende drone die je volgt. Ook de drone Hexo+ speelt in op de behoefte van actievelingen om hun stunts vast te leggen. Hexo+ zit wel iets anders in elkaar dan Lily. Al is het systeem wel net zo gemakkelijk. Bij deze drone gebruik je je GoPro om de beelden te maken (die krijg je niet bij de drone, houd daar rekening mee). Daarnaast heb je een app om de vlieglijn van de drone in te stellen. Dat is alles wat je nodig hebt om je eigen actieshots à la Hollywood te maken.

Hexo+
Het verhaal achter Hexo+ is bijzonder. De drone is tot stand gekomen na een Kickstarter campagne en heeft een bedrag van 1.3 miljoen dollar opgehaald. Het project werd gesteund door meer dan 2000 mensen van over de hele wereld. Hiermee staat Hexo+ in de top 20 van meest succesvolle Kickstarter projecten. Nu nog even wat over de drone zelf. Hij kan vliegen met een snelheid tot 70 km/h. Daarnaast is de drone heel makkelijk te besturen via je smartphone. Hexo+ kan zelf opstijgen en landen. Daarnaast zorgt hij ervoor dat je in beeld blijft, dus als je hem eenmaal ingesteld hebt kun je je stunts gaan doen zonder je zorgen te maken over de drone. Met de app kun je ook precies kiezen hoe je in beeld gebracht wil worden en dit kan op alle manieren. Van dichtbij of ver weg, van links of rechts. Om het samen te vatten: het enige wat je nodig hebt is Hexo+, een GoPro en je smartphone.

Handsfree
Xavier De Le Rue is mede-oprichter en ervaringsdeskundige. Hij is namelijke meerdere keren freeride wereldkampioen geworden en is ontdekkingsreiziger. Hij legt het idee achter de drone uit: “Als snowboarder en filmmaker wilde ik mezelf in actie vastleggen vanuit een birdview. Maar het krijgen van een helikopter of mensen die een drone kunnen besturen is duur en omslachtig. HEXO + is de perfecte metgezel om beelden te maken van boven zonder dat je er iemand bij nodig hebt.”

Je kan de Hexo+ nu alvast reserveren op de website voor €1200 (dit is de prijs met 10% korting, loopt tot einde juni). Het is de bedoeling dat de drone vanaf september dit jaar verkrijgbaar is. Voor meer informatie ga je naar de website.

Wil je vast een voorproefje van wat Hexo+ kan? Bekijk dan de onderstaande video’s

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.