Maritiem Museum geeft zomerfeest voor iedereen

Het Maritiem Museum heeft een feestje te vieren en dat doen ze graag samen met jou. Op zondag 28 juni trapt het Maritiem Museum de zomervakantie af met het Zomerfeest in de Maritiem Museum Haven. Ze geven deze dag een voorproefje van alles wat we deze zomer bieden. Zo vieren ze de aftrap van een aantal bijzondere festiviteiten in het Maritiem Distric: het zomerfeest van het Maritiem Museum in de museumhaven, de opening van de sloepenhaven The Red Apple Marina en de aftrap van het Wijnhavenfestival.

Zomerfeest
Vanaf 11.00 uur kunnen kinderen zich inschrijven om hun Havenheld-diploma te halen onder toeziend oog van de kapitein. Om 11.45 uur is er een modeshow met ontwerpen van Willem De Kooning Academie-modestudenten geïnspireerd op visserstruien. En om 12.30 uur wordt de historische Bolnes scheepmotor in werking gezet. Met het Havenheld-diploma op zak kunnen kinderen snoep gaan kopen in een echte Parlevinker (waterwinkel) een kijkje nemen op de enige nog werkende graanelevator ter wereld of op de foto met Professor Plons. Vooraf kunnen bezoekers reserveren voor een eenmalige afvaart van de Pannenkoekenboot vanuit de Maritiem Museum Haven of voor een rondvaart met onze historische schepen, de Watertaxi of de RIB-Experience.

Museumhaven vol havenhelden
In juli en augustus bruist de Maritiem Museum Haven en is het museum elke dag open. Bezoekers kunnen een rondvaart maken met de historische schepen in samenwerking met Reederij Oosterschelde, de Watertaxi of de RIB-Experience. Ouders relaxen op The Flying Grass Carpet, terwijl de kinderen hun Havenheld-diploma halen door het dek te zwabberen, een echte zeemansknoop te leggen, over de loopplank te lopen en de trossen los te gooien. Nieuw zijn de tentoonstellingen Vette Visserstruien en de smakelijke familietentoonstelling De Wereld op je Bord. Bezoekers stappen aan boord van de bijzondere gastschepen, die elkaar deze zomer afwisselen aan de steiger van het Maritiem Museum. Denk aan historische Zalmschouwen met bemanning in klederdracht, het ruim 50 meter lange STC opleidingsschip, maar ook de stoere Kids Marina politie- en brandweerbootjes en het watersportevenement Optimist on Tour.

Voor de vaarproducten moet je vooraf reserveren. Raadpleeg voor de complete programmering, data en tijden op de website, hier vind je ook meer informatie.
Foto: Marco De Swart.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.