Nederlander gaat voor diversiteit op de camping

Nederlanders zien het liefst veel verschillende nationaliteiten op hun kampeervakantie. Als er keuze is dan staat 17% van de Nederlanders liever niet naast Fransen of Engelsen op de camping. Zij geven de voorkeur aan landgenoten of Belgen als buren. De overige 71% maakt het echt niet uit. Sterker nog, zij opteren voor: hoe meer nationaliteiten, hoe beter! Zolang ze maar niet té dichtbij zitten. Want meer dan de helft (52%) ziet de grootte van de kampeerplek als een heel belangrijk selectiecriterium.

Onderzoek
Deze en nog meer details komen voort uit de in mei 2015 gehouden enquête van kampeerketen Les Castels onder Nederlanders, Belgen, Fransen, Engelsen en Duitsers. De resultaten, gebaseerd op meer dan 1000 respondenten lieten ook opvallende verschillen zien tussen de diverse nationaliteiten.

Fraaie kampeerplek
Bij de keuze van de vakantiebestemming valt ook een aantal opmerkelijke zaken op. Voor 65% van alle respondenten is noch het klimaat, noch de streek maar de aantrekkelijkheid van de camping het belangrijkste selectiecriterium. Het mag niet te groot zijn, (gem. 100-250 plaatsen), moet sowieso zwembaden hebben voor kleuter en puber en goede sanitaire voorzieningen bieden. En er moet genoeg te doen zijn in de directe omgeving.

WiFi wordt must-have
Werd in vorige enquêtes de aanwezigheid van WiFi nog mondjesmaat genoemd, nu stormt dit de must-have top 3 binnen bij alle nationaliteiten. Niet als optie, maar als een vaste voorziening, waarbij men bovendien verwacht hier niet extra voor te hoeven betalen.

Kinderanimatie
In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen door campinghouders is het aanbod van kinderanimatie een leuke plus, maar voor de helft van de Nederlandse en Duitse vakantiegangers niet doorslaggevend bij de keuze. Zij kijken eerder naar het aanbod van speelvoorzieningen op de camping. Fransen en Engelsen laten zich wel in meerdere mate leiden door de aanwezigheid van kinderclubs en georganiseerde kinderactiviteiten.

Provence-Alpes-Côte d’Azur favoriet
Ruim 80% van de ondervraagden heeft inmiddels de kampeervakantie geboekt. Bij Nederlanders staat Zuid Frankrijk op de 1e plaats, gevolgd door de Languedoc-Roussillon en de Rhône-Alpes, met de populaire streken Ardèche en Drôme. Vakantiegangers uit de andere landen trekken ook meer naar de (zuid)westkust; zie onder.

unnamed

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.