Nieuwe attractie in Madurodam

Deze zomer opent Madurodam een nieuwe attractie die bezoekers het verhaal van het begin van Nederland laat herbeleven. In Het Hof van Nederland ondergaan bezoekers een multi-zintuigelijke ervaring van ca. 4 minuten. De experience is geïnspireerd op het gelijknamige museum in Dordrecht dat tijdens Koningsdag werd geopend door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Joris van Dijk, directeur Madurodam: “Het verhaal achter Het Hof van Nederland neemt je mee naar een spannend moment in de vaderlandse historie, dat je meebeleeft op een eigentijdse manier die al je zintuigen prikkelt. Bezoekers nemen aan een grote tafel de plaats in van de deelnemers aan de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572 en ervaren de spanning van dat belangrijke moment in de Nederlandse geschiedenis. Het is de eerste attractie waar bezoekers naar toe worden geleid bij binnenkomst, dus voor de bezoeker begint Madurodam waar Nederland begon.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.