Nieuwe Efteling-attractie krijgt eigen boek

Het is eigenlijk de omgekeerde wereld: Je bedenkt eerst de attractie en verzint er pas daarna het verhaal bij. In de pretparkwereld ging het meestal omgekeerd (denk aan de sprookjes van Sneeuwwitje etc.), maar bij de Efteling volgen ze een andere route.

Kinderboeken-schrijver Jacques Vriens heeft een avontuurlijke verhaal geschreven over de allernieuwste attractie in de Efteling – de dive coaster Baron 1898.

In het kort gaat het zo: Avonturier Gustave logeert in een Brabantse herberg waar Jochem en Doortje werken. Op een dag helpt Jochem Gustave de gevaarlijke Zompige Heide oversteken, een gebied beheerst door de mythische Witte Wieven. Wanneer Gustave bij een grot komt, waarschuwen deze wezens hem om niets mee te nemen. De hebzuchtige Gustave steekt toch een klompje goud in zijn zak. Jaren later keert hij terug als Baron Hooghmoed, koopt het grondgebied en bouwt een goudmijn. Jochem en Doortje raken erbij betrokken, waardoor hun hechte vriendschap op het spel komt te staan. De baron heeft mijnwerkers nodig en belooft de dorpsbewoners gouden bergen als ze de mijn ingaan. Maar iedereen die dat durft, komt lijkbleek naar boven… Wat is er gaande in de duistere dieptes van Baron 1898?

Het boek Baron 1898 verschijnt in september bij uitgeverij Unieboek – Uitgeverij Spectrum. De attractie zelf opent al op 1 juli. In de attractie verplaatsen bezoekers zich een dag in het leven van een stoere mijnarbeider, het rijk gethematiseerde verhaal over de geschiedenis van de mijnbouw speelt zich zowel binnen als buiten de attractie af. In de achtbaan duiken bezoekers met een onheilspellende vrije val van 37,5 meter een mijnschacht in om daarna de zoektocht naar goud voort te zetten in een bloedstollende rit van meer dan 90 kilometer per uur.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.