Ontdek de toekomst van eten tijdens EXPO Milaan

Voor iedereen die gek is op eten en alles wat daarmee te maken heeft is Milaan de stedentrip van het jaar. Ze organiseren namelijk de Expo 2015 en die staat helemaal in het teken van voedsel. Deze wereldtentoonstelling heeft als thema ‘Feeding the Planet, Energy for Life’. Van 1 mei tot 31 oktober 2015 zullen meer dan 20 miljoen bezoekers paviljoenen van 140 deelnemende landen bekijken. Hier laten deze landen zien wat hun oplossingen zijn voor het voedselprobleem in de wereld en wat de toekomst zou moeten zijn van voedselproductie. De 1.1 miljoen vierkante meter aan tentoonstelling ruimte zal dus goed gebruikt worden.

Eten voor iedereen
Expo Milano 2015 wil je de gelegenheid geven om na te denken over de tegenstrijdigheden die je nu in de wereld ziet. Aan de ene kant is er nog steeds de honger (in de periode 2010-2012 waren ongeveer 870 miljoen mensen ondervoed) en, aan de andere kant, zijn er mensen die sterven aan ziekten die verband houden met slechte voeding of te veel eten (ongeveer 2,8 miljoen doden aan ziekten die verband houden met obesitas of overgewicht in dezelfde periode). Bovendien wordt ongeveer 1,3 miljard ton voedsel verloren elk jaar. Daarom moeten we bewuste politieke keuzes maken, een duurzame levensstijl ontwikkelen en de beste technologie gebruiken om een ​​evenwicht tussen de beschikbaarheid en het gebruik van middelen te creëren.
Bekijk de onderstaande video om alvast een idee te krijgen van de Expo:

Thema
Expo Milano 2015 streeft er naar deelnemers en bezoekers te betrekken bij het actief zoeken naar innovatieve oplossingen door middel van discussie en de uitwisseling van ideeën en meningen. Het centrale thema ‘Feeding the Planet, Energy for Life’ wordt opgedeeld in vijf grote thema routes, die de ruimtes binnen de tentoonstelling opdelen. Elk van deze thematische routes bieden verschillende interpretaties van het centrale thema en je kan zelf kiezen welke je wil bezoeken, afgestemd op je interesses. Daarnaast hebben ze een mascotte in het leven geroepen: Foody. Hij moet ervoor zorgen dat het evenement ook nog een beetje leuk blijft en hij belichaamt de leuke kant van eten. Foody wordt omgeschreven als eerlijk, slim, respectvol en een grote fan van gezond eten. Daarnaast heeft Foody elf vriendjes, allemaal met een eigen persoonlijkheid, om de boodschap van duurzaam eten over te brengen.
Ontmoet Foody en zijn vrienden:

App
Als je nu van plan bent om naar de Expo te gaan dan kan deze speciale app je op weg helpen. De app is gratis en helpt je ontdekken wat er allemaal georganiseerd wordt in Italië rondom de Expo. Daarbij moet je denken aan workshops, lezingen en bijvoorbeeld wijnproeverijen. Daarnaast is deze app reuze handig op het Expo terrein zelf, want je vindt er namelijk een kaart in, met alles wat er te doen is op het moment dat je er bent.

Voor meer informatie over de Expo Milano 2015 ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.