Reis langs de Europese opnamelocaties van Game of Thrones

Hoewel het verhaal van Game of Thrones zich afspeelt in een mythische wereld, zijn de opnames voor de serie voornamelijk in Europa. Goed nieuws, want dat betekent dat je de locaties zelf kan gaan bekijken! De historische architectuur en het gevarieerde klimaat van Europa hebben ervoor gezorgd dat de opnames van de populaire HBO serie Game of Thrones zich niet beperkten tot filmstudio’s. De fantasierijke verhalen in de Seven Kingdoms en achter de Narrow Sea, vinden vaak plaats in Kroatië, Spanje of de wildernis van Noord-Europa. Hotels.com geeft tips voor een reis langs de opnamelocaties.

King’s Landing en Meereen liggen in Kroatië
Het zachte Adriatische klimaat, de natuur en de historische architectuur maken Kroatië tot een gepaste opnamelocatie voor Game of Thrones. Scenes die zich afspelen in King’s Landing, de hoofdstad van Westeros, zijn opgenomen in de kustbestemming van Dubrovnik. De muren aan de kust en de gekleurde oude gebouwen vormen een levensechte achtergrond. Een andere verhaallijn speelt zich af in Meereen, een stad die in werkelijkheid de één na grootste stad van Kroatië is, namelijk Split. De UNESCO Werelderfgoed stad geeft met haar bogen, ondergrondse passages en nauwe steegjes karakter aan het Game of Thrones decor.
Bekijk de onderstaande video voor een kijkje achter de schermen:

Spanje is het exotische Dorne
De strijd om de troon werd in het vijfde seizoen onder andere gefilmd onder de Spaanse zon. De mix van Europese en Arabische stijlen leiden de verbeelding van de kijkers naar het zuidelijkste deel van Westeros; het woeste en ongerepte Dorne. De Alcázar van Sevilla is een exotisch paleis dat werd gebouwd door de Moren, maar in Games of Thrones wordt het gebruikt als de Water Gardens, het huis van Dorne’s prins Doran. Ook in de Universiteit van Osuna en de Romeinse brug van Cordoba zijn bewandeld door de personages van Games of Thrones.
Je kan ook een tour langs de Spaanse locaties volgen:

Ierland en IJsland vormen het Noorden
Oorlog, verraad en machtsstrijden vinden niet alleen plaats in het zuiden van het koninkrijk en de steden achter de Narrow Sea. Scenes in het Noorden, waar de familie Stark heerst en wat van een vredig land in een slagveld verandert, zijn opgenomen in Noord-Ierland. Zo heet Winterfell, het huis van de familie Stark, in onze wereld kasteel Doune en kasteel Ward. Op deze website vind je alle filmlocaties in Noord-Ierland.
De echt koude scenes zijn geschoten in IJsland. De indrukwekkende Vatnajökull gletsjer wordt gebruikt als Beyond the Wall, een gebied buiten de grenzen van de Seven Kingdoms. Het vrije volk dat daar leeft, heeft beschikking tot een natuurreservaat met groene laaglanden en hoge bergen, de perfecte regio voor een verhaal over een door winter gedomineerd land, waar de wetten van de koning niet gelden. Je kan een tour boeken die je langs alle filmlocaties in IJsland brengt.
Of bekijk de locaties in Noord-Ierland vast hier:

Of die van IJsland vast hier:

Wil je nog meer GOT locaties? Bekijk dan deze lijst, hier staan ze allemaal op een rij.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.