Slapen tussen de boomtoppen in Frankrijk

Kamperen in Frankrijk is een van de populairste manier om de zomervakantie door te brengen. Maar om een beetje leuke kampeerplek te vinden hoef je niet eens heel ver te rijden. Zo kun je bijvoorbeeld naar Metz in de Lorraine of Reims in Champagne-Ardenne. Gezinnen die op zoek zijn naar een camping op het platteland, in een bosrijke omgeving, bij een meer of rivier of in de buurt van een stad hebben in dit gebied veel keuze. De Lorraine telt ruim 120 campings en in de Champagne-Ardenne vind je zo’n 110 campings. Dat zijn niet allemaal standaard campings, zo kun je er slapen in bomen, in een ballontent of in een tipi.

Slapen in een ballontent
Ben je op zoek naar een bijzondere kampeerplek, dan is camping du Mettey in Vagney in de Lorraine een aanrader. Het ligt midden in het natuurpark van de Ballon des Vosges, heeft 90 plaatsen en 15 camperplekken. Het beschikt over verschillende aparte accommodaties waaronder een doorzichtige ‘bubbelballon’: het dak is van doorzichtig materiaal dus je heb het gevoel midden in de openlucht te overnachten. Ook de 10 ecolodges zijn apart. De bijzonder vormgegeven hutten zijn compleet ingericht, van alle gemakken voorzien en geschikt voor 4- 6 of 6 tot 8 personen. Eén ecolodge is aangepast voor gehandicapten. Bungel je liever in de lucht, de camping beschikt ook over een ronde tent die aan een boom is gehangen.

Kamperen in de Lorrainer
Is het een tent of een stacaravan, die vraag kan zich oproepen wanneer je de CocoSweet accommodatie ziet staan op camping Les Granges Bas nabij Gerardmer. Het heeft wel wat weg van een bouwkeet– maar dan een hele mooie – waar een tent overheen geplaatst is. Heeft canvas toch de voorkeur, dan kun je op camping Au Clos de la Chaume in Corcieux in de Lorraine terecht in een tent cotton lodge van 20m² met eigen keuken, badkamer, wc, 2 slaapkamers en een houten terras. Camping Mulhenbach ligt in Sturzelbronn aan een meer, en nabij een zandstrand. Je kunt er gewoon je tent opslaan maar tevens kiezen uit grappige accommodaties, waaronder een tipi, hutten, lodgetenten en pipo de clown achtige caravans.
Geen zin om zelf je tent op te zetten, camping La Steniole heeft naast 125 plaatsen ook stacaravans, studio’s, een appartement en volledig ingerichte tenten. Je kunt bijna alles thuis laten want twee bedden, vijf stoelen, een tafel en twee fauteuils zijn inbegrepen.

safaritenten en woonwagens
Ook in de Champagne-Ardenne vind je bijzondere slaapplaatsen: kamperen op camping Kawan Resort Lac d’ Oriënt in Mesnil St Pere – in het departement Aube – doe je in canvas safaritenten. Met boxspringmatrassen en klamboe, Nespresso apparaat en luxe loungeset. Ook de woonwagens zullen bij kinderen in de smaak vallen.
Op camping Yelloh! en Champagne in Eclaron tussen Reims en Troyes beschikt over een woonwagen die geschikt is voor vier personen. Met een oppervlakte van 21m², twee slaapkamers, een zithoek, een badkamer en een toilet is een verblijf in deze woonwagen voor kinderen een leuke ervaring. Meer Pipowagens vind je op camping Lac de la Liez in Peigney, in Roulotte les Merisiers in Eteignieres en Les Roulottes de L’Auberge in Sainte-Maure.

Slapen tussen boomtoppen
Voor kinderen een onvergetelijke belevenis is overnachten in boomhutten. In de Champagne-Ardenne is er volop keuze aan deze hoogvliegers, onder meer in Le Chene Perche in Signy L’Abbaye, Les Cabanes du Lac in Giffaumont-Champaubert en L’ Arbre A Cabana in Guyonvelle.

Boerenbed tent
Een Nederlandse familie fokt sinds 2003 Friese raspaarden in het Domaine St Christophe in het plaatsje Saint-Mihiel. In deze oase van rust hebben de eigenaren zeven ‘Boerenbed tenten’ geplaatst die compleet zijn ingericht voor maximaal 6 personen. Met keuken, toilet, tweepersoonsbed, stapelbed en een boeren bedstee en een barbecue.

Meer informatie over de campings in de Lorraine vind je op de website. Hier vind je meer informatie over Champagne-Ardenne.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.