Strijd tussen België en Nederland in museum

De opening van de expositie door koningin Maxima. Foto: YouTube

De opening van de expositie door koningin Maxima. Foto: YouTube


In de zomer van 2015 toont Museum Boijmans Van Beuningen de hoogtepunten van 200 jaar vormgeving in Nederland en België. Vijfhonderd objecten uit de twee buurlanden zijn te zien, variërend van zilver, glas, keramiek en affiches tot meubels, mode en auto’s. De tentoonstelling presenteert de objecten in chronologische volgorde, parallel aan elkaar. Ontdek de verschillen en overeenkomsten in de belangrijkste tijdsvakken tussen 1815 en 2015. Na Rotterdam reist de tentoonstelling door naar Design museum Gent in het najaar van 2015.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.