Top 5 van Tsjechische zomerfestivals

Tsjechische steden maken zich op voor de heerlijke tijd van zomerfestivals. We hebben de meest populaire op een rijtje gezet:

1. Rock for people
Pilsen, 3-5 juli
Het legendarische rockfestival in Pilsen heeft dit jaar de volgende artiesten op het programma: Limp Bizkit, Bastille of Guano Apes. http://www.rockforpeople.com/

2. United Islands
Praag, 18-20 juni
Dit project verbindt 5 Praagse locaties samen waarop concerten van in totaal 150 bandjes en zangers plaats gaan vinden. Elke locatie is gespecialiseerd in een bepaalde muziekgenre:

  • Kampa eiland- wereldmuziek en alternatieve muziek
  • Eiland Strelecky ostrov– jazz
  • Eiland Detsky ostrov– urban muziek, hip hop, electro
  • Tuin Kinskeho zahrada en Smichov- de hoofdstages met de beroemdste bandjes en zangers
  • Alle vijf ‘eilanden’ liggen op loopafstand van elkaar zodat de bezoekers zich tussen de stages makkelijk kunnen verplaatsen.

Alle concerten zijn gratis.
http://unitedislands.cz/en/

3. Internationaal filmfestival in Karlovy Vary
Karlovy Vary, 3-11 juli
Het prestigieuze internationale filmfestival viert dit jaar zijn 50e jubileum. Voor deze speciale gelegenheid heeft zelfs de acteur Mel Gibson aangeboden om in de trailer voor deze bijzondere editie te spelen. Het festival is bekend om de unieke, relaxte sfeer wanneer de celebs dichtbij het publiek komen. Er wordt in totaal rond 200 film-premières gedraaid en voor iedereen is het mogelijk om een kaartje tegen een zeer gunstige prijs te krijgen (ongeveer 3 euro).
Meer informatie over het programma en de kaartjes vindt u op: http://www.kviff.com/en/homepage

4. Colours of Ostrava
Ostrava, 16-19 juli
Vanaf 16 tot 19 juli verandert Ostrava in een ruimte vol festivalgangers uit de hele wereld, workshops, happenings, culturele voorstellingen en vooral geweldige muziek. St Vincent, Björk, Kasabian en nog meer interessante musici maken van dit festival een van de leukste muziekevenementen in Europa. Voor de hoge kwaliteit van muziek, het leuke cultureel programma en vooral het unieke rauwe industriele terrein van Vítkovice is het festival beland tussen de 15 beste Europese zomerfestivals.

5. Lively Street Festival
Plzen, 10 juli – 23 augustus
Het grootste multi- genre festival in Pilsen. Gedurende meer dan een maand transformen zich de straten, parken, pleinen in podia, stages en galerijen. Overal in deze West-Boheemse hoofdstad vinden concerten, workshops, toneelstukken regelmatig plaats. De meeste evenementen zijn gratis.
http://www.zivaulice.eu/en/

Meer praktische en interessante informatie over Tsjechië vindt u op www.czechtourism.com

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.