Vakantie met je hond in Duitsland

Hondeneigenaren kunnen soms twijfelen: Je huisdier wel of niet meenemen op vakantie? Hoe doen we het dan met uitstapjes? Is de hond wel welkom in de streek waar we naar toe gaan? Op het Duitse Rügen ontvangen ze hondenliefhebbers met open armen. Ze hebben er voor het seizoen 2015 een speciale folder voor gemaakt.

Een overzicht van de mogelijkheden:

  • Oma’s Küche in de badplaats Binz nodigt met veel plezier ook honden uit. Het speciale hondenmenu bestaat uit foto’s van viervoeters met een slabbetje, die het aanbod aan hondenvoer presenteren (www.omas-kueche-binz.de).
  • Ook in de oude stoomtrein Rasender Roland, die dit jaar zijn 120 verjaardag viert, zijn honden welkom. Met een kaartje tegen gereduceerd tarief voor uw hond kunt u tussen de stad Putbus en de badplaatsen van het eiland heen en weer pendelen en op uw gemak de natuur verkennen. Ook in ‘experimenta’, het wetenschapsmuseum in Prora, mogen honden mee.
  • Nog meer bewegingsvrijheid hebben ze in het miniatuurpark in Gingst, waar de wereldwonderen in het klein tentoongesteld worden. Daar kan het hele gezin plezier beleven met speeltuinen, een bommeltrein en het eiland Rügen in miniatuur.
  • De krijtkusten, baaien en kilometerslange zand- en natuurstranden zijn ook voor Lassie & Co hoogtepunten van het Rügense landschap. In de badplaatsen Göhren, Baabe, Binz, Sellin en Thiessow is een deel van het strand speciaal gereserveerd voor viervoeters. Van oktober tot april hoeft u ze zelfs niet aan te lijnen. In de zomer nodigen talrijke natuurstranden u uit om met uw hond de Oostzeekust te veroveren. U kunt daar romantische, mysterieuze plaatsen met een geweldig uitzicht verkennen.
  • Veel bestemmingen voor uitstapjes, zoals het eiland Hiddensee, talrijke musea en recreatiegebieden, zijn op vakanties met de hond ingesteld. Aangelijnd zijn honden ook hartelijk welkom in de nationale parken, de natuurbeschermingsgebieden en in het Biosphärenreservat Südost-Rügen. Niets staat een vakantie met viervoeters dus meer in de weg, of u nu in een vakantiehuis of op een camping verblijft en uitstapjes met de auto, fiets of kano wilt maken.
  • In de nieuwe reisgids van Tourismuszentrale Rügen worden niet alleen hondvriendelijke accommodaties voorgesteld. U krijgt tevens tips voor uitstapjes met uw viervoeter en informatie over dierenartspraktijken en evenementen die u met uw hond kunt bezoeken. Verder worden de plekken opgesomd waar speciale hondenstranden zijn en waar toeristenbelasting voor honden in rekening wordt gebracht.

“Honden worden bij ons niet alleen toegestaan, maar ze zijn echt welkom”, zegt Victoria Schweigert van hotel & restaurant Zum Kap Arkona. Het restaurant en de grote tuin zijn open voor gasten met honden. “We houden gewoon van dieren en weten dat veel gasten alleen een vakantie boeken als ze er met hun trouwe begeleider naartoe mogen. En natuurlijk hebben we voor de viervoeters ook hondenkoekjes bij de receptie en staat er een waterbak op het terras.” De hondenreisgids voor Rügen van Tourismuszentrale Rügen is online na te lezen op: issuu.com/inselruegen. Meer informatie over een vakantie op het eiland Rügen vindt u op www.ruegen.de of www.wirsindinsel.de

Foto: Tourismuszentrale Rügen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.