Barcelona beste citytrip voor echte foodies

Als je op zoek bent naar een stad waar je lekker kan eten, dan moet je in Barcelona zijn. Daar zijn Nederlandse Michelin chefs het wel over eens. Online reismagazine SurpriseTickets.nl heeft Nederlandse Michelin sterrenchefs gevraagd naar hun favoriete bestemming voor een gastronomisch weekend weg. Daarbij blijkt Barcelona verreweg favoriet onder de Nederlandse topkoks voor een culinaire stedentrip.

Barcelona
40% van de chefs kiest Barcelona als de beste bestemming voor een culinaire stedentrip. “De sterrenchefs vinden de stad hip, toegankelijk, en vooruitstrevend op het gebied van tempo cooking”, aldus Michael Takes van het online reismagazine. Takes benaderde de topkoks van alle Nederlandse sterrenrestaurants. “De Spaanse keuken ontvangt nog meer lof van de chefs, want ook de nummer twee is van Spaanse bodem. In het kleine San Sebastián vind je twee van de vijftig beste restaurants ter wereld.”

grafiekonderzoekculinairweekend1

Parijs
Parijs vaak geroemd maar ook meest overschat Op de gedeelde derde plaats als bestemming voor lekkerbekken staan Londen en Parijs. De laatste is meteen ook het meest omstreden keuze want ongeveer evenveel chefs vinden Parijs in culinair opzicht zwaar overschat. Waar de fans de Parijse restaurants roemen als het voorbeeld van écht klassiek genieten van eten, is er ook een flink aantal dat de prijskwaliteit-verhouding flink uit balans vindt.

grafiekonderzoekculinairweekend

Londen
Londen de grote belofte voor de toekomst 14% van de chefs kiest voor Londen als ze zich in gastronomisch opzicht willen laten inspireren. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is ook de favoriet van de bekende TV-chef Ron Blaauw: “Londen groeit enorm en met miljoenen inwoners van over de hele wereld gebeurt er in culinair opzicht zo veel! Veel jonge mensen met nieuwe ideeën. Zo ontstaan er te gekke openlucht foodmarkten op geweldige plekken. De restaurants zijn divers en kwalitatief in verhouding erg goed. Londen heeft alles, een echte wereldstad.”

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.