Futuristisch hotel in Japan gerund door robots

Als je alvast een glimp wil opvangen van de toekomst, dan moet je in Japan zijn. Het land staat bekend om de vooruitstrevende houding op het gebied van technologie, dus waarom zouden ze dat niet op de toeristische sector toepassen? Sinds kort is er een hotel geopend dat door robots wordt gerund. Er is dus een robot die je incheckt, je koffers naar je kamer brengt en je kamer schoonmaakt. Dan moet je niet denken dat het maar een stille, saaie boel is, want de robots kunnen gewoon een gesprek met je voeren. Het Henn-na Hotel belooft een aparte ervaring te zijn.

Robots
De robots moeten zoveel mogelijk op mensen lijken. Het is de bedoeling dat je het idee hebt dat je met een ‘echte’ jonge Japanse vrouw staat te praten. Daarom lijkt het alsof de robots ademenen. kunnen ze glimlachen en knipperen met hun ogen. Daarnaast passen ze hun reacties aan op verzoeken van gasten en spreken ze meerdere talen, waaronder Engels, vloeiend. Hoewel er ook gewoon mensen zullen werken om de boel in de gaten te houden, wil het hotel 90% van de werkzaamheden door robots laten uitvoeren. Het is de bedoeling dat dit het efficiëntste hotel ter wereld wordt.

Toekomst
Naast het feit dat de werknemers dus voornamelijk uit robots bestaan, probeert het hotel ook op andere gebieden vooruitstrevend te zijn. Zo heb je geen keycard meer nodig om je hotelkamer in te komen, maar gaat dat via face recognition technology. Daarnaast hebben ze een speciaal soort airco dat werkt op lichaamstemperatuur. Ook zijn de lampen in de kamers aangesloten op motion sensors, dus als er niemand in de kamer is gaan de lampen uit. Verder werkt alles met een tablet, hierop kun je televisie kijken, roomservice bestellen en de handige snufjes in je kamer instellen op je persoonlijke voorkeuren. Om energie te besparen zijn er geen koelkastjes in de kamers en ze verstrekken ook geen pyjama’s of badjassen. Houd daar dus rekening mee.

Klein Nederland
Het hotel, met 72 kamers, ligt in themapark Huis Ten Bosch (Ja dat lees je goed). In dit park hebben ze geprobeerd om Nederland naar Japan te halen. Je vindt er dus replica’s van historische gebouwen uit Nederland. Dus als je eens wil zien wat Japanners van Nederland maken, dan kan het interessant zijn. Daarnaast kun je het hotel gebruiken om Nagasaki en omgeving te verkennen. Je hebt een kamer in het hotel vanaf €66.

Voor meer informatie of om te boeken ga je naar de website of kijk hier voor meer afbeeldingen.
Foto: HUISTEN BOSCH.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.