Ga goed verzekerd op reis

De voorbereidingen voor je vakantie kunnen stressvol zijn en dan vergeet je nog wel eens wat. Zo heb je bijvoorbeeld geen reisverzekering afgesloten of weet je niet goed wat wel en niet vergoed wordt tijdens je vakantie. Meestal zul je het ook niet nodig hebben, maar het is extra vervelend als je er pas achter komt als je al ziek bent of ander ongemak hebt meegemaakt. Daarom is het belangrijk om te weten dat je in het buitenland niet hetzelfde verzekerd bent als in eigen land. UnitedConsumers heeft daarom wat praktische tips op een rij gezet.

Wel verzekerd
Je bent in het buitenland wél verzekerd, maar de vergoeding van de medische zorg is per land verschillend. Het kan zelfs voorkomen dat jouw zorgverzekering sommige kosten niet dekt of niet helemaal. Door vooraf goed de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar door te lezen, kun je zorgeloos op vakantie gaan.

Bewijs van verzekering
Wanneer je op vakantie gaat in het buitenland moet iedere zorgverlener kunnen zien dat je in Nederland verzekerd bent. Als je dit niet kunt bewijzen, levert dit extra administratief werk op. Je doet er daarom slim aan om voordat je op vakantie gaat een Europese zorgpas aan te vragen.
Deze zorgpas wordt herkend in het buitenland en heet de European Health Insurance Card (EHIC). De EHIC zorgt er voor dat je in het buitenland medische hulp kunt krijgen die in het basispakket hoort. Dit geldt overigens alleen als je op vakantie bent of voor werk in het buitenland verblijft. Ga je naar het buitenland voor een medische ingreep? Dan geeft de EHIC pas geen dekking.
Op de pas staat ook een handig nummer voor noodgevallen in het buitenland. De pas is 3 jaar geldig in de Europese Unie en Australië, IJsland, Liechtenstein, Macedonië, Noorwegen en Zwitserland.

De kosten
De prijzen en vergoedingen zijn per land verschillend. Het kan daarom voorkomen dat jouw zorgverzekering niet alle kosten dekt. De meeste zorgverzekeraars vergoeden namelijk alleen voor de hoogte van de zorg zoals die in Nederland zou zijn. Komen er in het buitenland extra kosten bij? Dan moet je deze zelf betalen.

Extra verzekering
Wil je het zekere voor het onzekere nemen en je extra verzekeren tegen hoge kosten? Dan kun je een reisverzekering afsluiten. Met een reisverzekering ben je niet alleen verzekerd voor zorg in het buitenland maar ook tegen diefstal en schade. Het is daarom goed om over een reisverzekering na te denken, zeker als je een verre of lange reis gaat maken.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.