Hotellift ideale ontmoetingsplek voor Nederlanders

Nederlandse vakantiegangers maken graag nieuwe vrienden op reis. En waar kun je nu beter andere reizigers ontmoeten dan in de lift van het hotel? Hier sta je met onbekende in een kleine ruimte, dus dan is een praatje snel gemaakt. Al is het maar om een ongemakkelijke stilte te voorkomen. Nederlandse reizigers weten als geen ander om het ijs te breken door onze liftgenoten te groeten. Dit blijkt uit onderzoek, dat Hotels.com begin 2015 uitvoerde.

Vriendelijk
66% van de Nederlandse reizigers geeft aan altijd te groeten wanneer er anderen in de lift staan. Toch blijkt dat we ondanks ons spontane karakter ook wel eens verlegen kunnen zijn. Zo wachten we soms tot de ander eerst groet (10%) of kijken we of iemand er aardig uitziet (18%). Slechts 3% van de Nederlanders praat niet met vreemden en een andere 3% lapt de etiquette aan de laars, puur omdat ze op vakantie is.

Ouder
Opmerkelijk hierbij is dat beleefdheid met de jaren lijkt te komen. Zo lopen de begroetingen op naarmate de leeftijd stijgt. Van gasten tussen de 16 en 24 jaar oud groet 48% de andere gasten in de hotellift, vergeleken met 87% van de gasten tussen 55 en 64 jaar oud.

Wereldwijd
Vergeleken met het wereldwijde gemiddelde scoren Nederlandse reizigers goed. Over de hele wereld geeft slecht 40% van de reizigers aan andere gasten te groeten in de lift. Deze wereldwijde reizigers kijken langer de kat uit de boom door te groeten als de ander er vriendelijk uitziet (28%) of door helemaal niet met vreemden te praten (10%).

Begroetingen van Nederlandse reizigers in de hotellift:
66% – Altijd
10% – Zodra de ander het doet
18% – Als de ander er vriendelijk uitziet of glimlacht
3% – Praat niet met vreemden
3% – Volgt geen etiquette omdat het vakantie is

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.