Klein Zwitserland midden in België

U vraagt, wij draaien. Een van de verzoeken van die de redactie van Elkedagvakantie recentelijk kreeg was, ‘tip ons eens wat bijzondere campings’. Hierbij is er dan eentje: In het hart van de Belgische Ardennen, een veelzijdige streek met bijzonder natuurschoon, bevindt zich Panoramacamping Petite Suisse. Het noemt zichzelf ‘de perfecte uitvalsbasis voor een weekendje weg of lange vakantie’. De camping biedt naast kampeerplaatsen verschillende accommodatiemogelijkheden en een keur aan activiteiten op de camping en daarbuiten. Van wandelingen die al op de camping beginnen, tot abseilen of quad rijden of een animatieprogramma voor de kinderen.

Vanaf de terrassen op de camping hebben de gasten een uitzicht over het dal en de omringende velden en bossen. Het natuurschoon in de streek leent zich uitstekend voor allerlei buitensporten die ook via de camping aangeboden worden. Geen tent of caravan, maar toch genieten van het buitenleven? Petite Suisse biedt verschillende accommodatiemogelijkheden, zoals een ingerichte bungalowtent, stacaravan, luxe chalet caravan, Kabouter Plop Familietent, Finse Chalet (5- of 6-persoons) of vakantiehuis (12-persoons).

Op de camping kunnen gasten genieten van het verwarmde openlucht zwembad, een jeu de boules baan, tennisbaan, speeltuin, voetbalveld en volleybalveld. Speciaal voor de kinderen is er tijdens schoolvakanties het programma Ardennen Rangers, waar zij in verschillende leeftijdsgroepen aan kunnen deelnemen. Touwbruggen over water, een bivak in het bos of de historie van de Ardennen: onder professionele begeleiding beleven kinderen leuke activiteiten in de natuur.

Panoramacamping Petite Suisse, in 2014 uitgeroepen tot Campinglife Europese topcamping, is ieder jaargetijde geopend en bezoekers wanen zich, op ongeveer een uur rijden vanaf de Nederlandse grens, in een andere wereld.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.