Meer contant geld verzekerd bij reis naar Griekenland

Hoewel het niet afgeraden wordt om naar Griekenland af te reizen is het nog even afwachten hoe de financiële situatie uitpakt voor toeristen. Om goed voorbereid op reis te gaan wordt aangeraden om voldoende contant geld mee te nemen om alle kosten van het verblijf tot terugkeer te dekken. Reisverzekeraar Allianz Global Assistance komt haar verzekerden in Griekenland tegemoet door de dekking voor contant geld tijdelijk te verhogen. Bij reisverzekeringen met dekking voor contant geld, wordt deze met €750 verhoogd. Reizigers zonder deze dekking zijn verzekerd tot €750.

Voorbereiden
Het actuele reisadvies voor Griekenland is om het verblijf goed voor te bereiden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt aan om voldoende contant geld mee te nemen om alle kosten van het verblijf in Griekenland tot terugkeer te dekken, inclusief onverwachte kosten. In de accommodaties zijn vaak kluisjes te huren om dit geld te bewaren.

Dekking geld verhoogd
Als je bij het afsluiten van de reisverzekering een dekking voor contant geld heeft afgesloten is verlies of diefstal van geld of reischeques tijdens de reis verzekerd. Gezien de huidige situatie in Griekenland heeft reisverzekeraar Allianz Global Assistance deze dekking nu tijdelijk verhoogd met €750. Verzekerden die deze dekking niet hebben afgesloten zijn verzekerd tot maximaal €750. De uitgebreide dekking geldt vanaf maandag 29 juni tot en loopt in ieder geval tot en met zondag 5 juli 2015 voor alle verzekeringen die zijn afgesloten voor maandag 29 juni. Daarna wordt opnieuw bekeken hoe de situatie in Griekenland zich ontwikkelt.

Aangifte
In geval van schade moeten verzekerden aan kunnen tonen dat ze contant geld bij zich hadden (bijvoorbeeld door middel van een pinbewijs) en moet er aangifte gedaan worden bij de lokale politie.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.