Met de boot naar Madurodam

Madurodam Express. ANP IN OPDRACHT MARCO DE SWART

Madurodam Express. ANP IN OPDRACHT MARCO DE SWART


Madurodam is niet alleen bereikbaar met auto, trein, tram en fiets maar je kunt nu ook met de boot naar het park. Den Haag is een nieuwe attractie rijker: de Madurodam express. De Madurodam express is een duwboot in de vorm van een stoomboot en verbindt via een hernieuwde historische vaarroute Madurodam met de binnenstad van Den Haag en de Badplaats Scheveningen. De Madurodam express is een gezamenlijk initiatief van Stichting de Ooievaart en Madurodam.

Kapitein
Peter Duivesteijn, directeur Stichting De Ooievaart: “De Madurodam express is een duwbootje in de vorm van een stoomboot. De boot heeft een kapitein en een in stijl geklede gastheer of gastvrouw. Sinds 1968 was het niet meer mogelijk om over het kanaal richting Scheveningen te varen maar door de recente damdoorbraak van de Dr. Abraham Kuyperdam kun je weer vanaf de Haagse binnenstad via het water naar Scheveningen gaan.”

Vaarroute Madurodam express
De Madurodam express doet de volgende haltes aan: Bierkade (binnenhaven), Koekamp (Centraal Station), Madurodam, Westbroekpark en Strand (10 minuten lopen of 3 minuten met het Openbaar Vervoer).(Combi)tickets worden online verkocht, aan de balie van het bezoekerscentrum van de Ooievaart, Informatiepunt VVV op de Wagenstraat 193, bij Madurodam en aan boord. De kaarten kosten €6,75 voor de boottocht of €16,50 voor een combiticket Madurodam.

Voor meer informatie en tickets ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.