Met de boot op stedentrip naar Newcastle

Met de boot kun je ook op stedentrip. Stap aan boord van de MiniCruise Newcastle, die jou vanuit de haven van IJmuiden in een nacht naar deze stad vaart. Aan boord proef je gegrilde gamba’s, drink je een Frozen Mudslide cocktail, bekijk je films in de bioscoop, slaap je in je eigen hut en word je wakker in Newcastle. Vintagehemel High Bridge Quarter, scones met cream, Gin & Tonics, British style burgers en oesters wachten op je.

Relaxen op het schip
De MiniCruises van DFDS Seaways vertrekken dagelijks om 17.30 uur uit de haven van IJmuiden. Eet mixed grill in het Explorer’s Steakhouse, pizza in Little Italy, seizoenproducten in á la carte restaurant Blue Riband of een buffet in 7 Seas voor als je van alles wilt proeven. Een tapbiertje in de Skybar op het dek bij zonsondergang of een Frozen Mudslide in de Columbus Bar. Altijd al een whisky tasting willen doen? Ga naar de Compass Bar. Overnachten doe je in een van de bijna 1000 hutten van de eenvoudige Economy Class tot aan de luxe Premium Class. Een driedaagse stedentrip naar Newcastle per schip ervaar je al vanaf € 88 per persoon. Langer genieten? Plak er een extra dag met een hotelovernachting Newcastle aan vast.

Wakker worden in Newcastle
Het schip vaart rond 9:00 uur de haven van Newcastle in. Je rijdt met je eigen auto of een transferbus naar hartje Newcastle. Zonnige dag? De stranden van North Tyneside’s zijn vlakbij. In Newcastle vind je musea en galerieën zoals The Biscuit Factory; Engelands grootste commerciële galerie voor kunst en design. Newcastle staat bekend om voetbal, ook kun je ’s weekends een rugbywedstrijd bezoeken of een fietstocht maken langs de kust. Shopliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen: bezoek de overdekte winkelcentra Eldon Square en Grainger Market of ga treasure hunten in boetiekjes op Northumberland Street en Grey Street. Voor je vintage aankopen moet je naar High Bridge Quarter. Als het regent of als je van lazy sundaymarkets houdt ga je naar The Boiler Shop Steamer. Na een paar uur shoppen begint je maag vast te rommelen: tijd voor een typische afternoon tea bij Cafe 21 at Fenwick of SIX at the Baltic. Oesters vind je bij Pleased To Meet You en de beste burgers van de stad scoor je in de lokale hotspot The Fat Hippo Underground. Neem bijvoorbeeld een PB+J, een Britse burger met pindakaas, kaas en baconjam. Voor het slapen gaan een Gin & Tonic en een bite in The Botanist, een zelfgebrouwen biertje in de binnentuin van gastrobar Hop & Cleaver of een champagne of whisky in The Glass House.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.