Nederlanders gaan goed voorbereid op weg

De zomervakantie is inmiddels in het hele land begonnen en dat betekent een massale uittocht. Een van de populairste manieren om op je vakantiebestemming te komen is met de auto. Zes miljoen Nederlanders vertrekken deze zomer met de auto op vakantie. En dit doen ze zeer goed voorbereid, zo blijkt uit onderzoek van vergelijker Pricewise in samenwerking met CG Selecties. Maar liefst 98% controleert de auto voor vertrek of laat dat doen door de garage en 82% plant zijn vertrektijd om de verkeersdrukte heen.

Voorbereid
Nederlandse vakantiegangers zijn goed op de hoogte van de wettelijk verplichte veiligheidsuitrusting in de auto. Ook neemt de helft eigen eten en drinken mee, 32% heeft wc-papier ingepakt en 28% afwasmiddel. 44% zegt een koelbox te zullen meenemen. Om het gemak, om geld uit te sparen of omdat deze producten niet voorhanden zijn.

Verzekering
Minder oplettend zijn autorijders als het gaat om hun autoverzekering. 1 op de 6 Nederlandse vakantiegangers geeft aan niet verzekerd te zijn voor pechhulp in het buitenland of zegt dit niet te weten. 94% heeft wel een pechhulpverzekering, maar deze geeft niet standaard buitenlanddekking. 14% neemt de gok en reist af zonder dat men (weet of hij) verzekerd is voor pechhulp in het buitenland. Kijk je naar de autoverzekering zelf, dan is 40% van alle auto’s juist oververzekerd. Veel autobezitters hebben na 6 tot 8 jaar nog dezelfde autoverzekering, terwijl die niet meer in verhouding staat tot wat de auto nog waard is. Hierdoor betaalt de Nederlandse autorijder vaak meer dan nodig is.

Top vijf populairste vakantiebestemmingen
Frankrijk blijft verreweg het populairste vakantieland onder Nederlandse autovakantiegangers. 34% gaat hier naartoe. 26% gaat naar de Duitse oosterburen, 11% naar Italië, 11% naar Spanje en 9% naar België. De helft is voornemens om in de ochtend te vertrekken tussen 7 tot 10 uur.

Uitgebreide veiligheidsuitrusting
Nederlandse vakantiegangers weten heel goed wat ze in de doorreislanden wettelijk verplicht mee moeten hebben in de auto. Ze houden zich daar ook ruimschoots aan. 95% heeft een gevarendriehoek mee, 92% een veiligheidsvest, 91% een verbanddoos, 80% reservelampjes, 46% een reservebril, 40% een brandblusser. 40% heeft ook een alcoholtest mee, wat in Frankrijk verplicht is. In vrijwel alle populaire Europese vakantielanden moet er altijd een gevarendriehoek en veiligheidsvest in de auto aan boord zijn. 82% neemt een reservewiel mee, hoewel dat in geen van de Europese landen verplicht is.

Ga naar de website voor meer informatie over vakantievoorbereiding.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.