Nederlanders gaan ‘offline’ tijdens vakantie

In de dagelijks leven staan we constant met iedereen in contact. Je krijgt de hele dag door appjes, mailtjes en Facebook meldingen. Steeds meer mensen hebben daar op vakantie even geen zin in, blijkt uit onderzoek van Telecompaper. 37% van de Nederlandse vakantiegangers zet internet namelijk uit als ze naar het buitenland gaan. Een groot deel van deze mensen doet dat om hoge rekeningen te voorkomen. Toch doet 13% niets om zich te beschermen tegen de hoge kosten van dataroaming in het buitenland.

Kosten
Internetten in het buitenland is over het algemeen een dure grap, als je geen speciale bundel afsluit bij je provider. Toch nemen de kosten wel af. Doordat de Europese Unie zich met dataroaming is gaan bemoeien is de prijs van internetten in het buitenland de afgelopen zomers naar beneden gegaan. In 2016 ben je nog beter af, dan betaal je dezelfde kosten als je in Nederland voor het internetten zou betalen totdat je bundel overschreden is. Daarna kost 1MB het normale tarief plus vijf eurocent extra. En in 2017 worden roamingkosten zelfs helemaal afgeschaft, dan moet internetten in het buitenland geen probleem meer zijn.

WiFi
WiFi is de redder in de nood voor veel vakantiegangers die op hun bestemming toch even willen kijken of ze niets gemist hebben. De meeste respondenten gebruiken een WiFi-hotspot om hoge roaming kosten te vermijden. Dat was in 2011 nog 16%, inmiddels is dat opgelopen tot 36% in 2015. Daarnaast geeft 23% aan dat ze hun telefoon bewust minder gebruiken dan thuis en 14% sluit een speciale buitenlandbundel af.

Durfals
Daarnaast is er ook nog een deel van de Nederlanders die helemaal geen rekening houdt met kosten van internetten in het buitenland. 13% van de vakantiegangers kan zich er niet druk over maken. Opvallend is dat dit cijfer enorm gestegen is. In 2011 was dit namelijk nog maar 2%. In 2017 hoeven vakantiegangers er inderdaad veel minder over na te denken, maar op dit moment kan het nog voor nare verassingen zorgen voordat je thuiskomt.

Hier vind je meer informatie over internetten in het buitenland of ga naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.