Nederlandse vakantietrends in 7 grafieken

De zomervakantie is alweer in volle gang en veel Nederlanders zijn al op vakantie of maken zich klaar om op vakantie te gaan. Maar hoe vieren Nederlanders eigenlijk vakantie? Daar heeft NRC Q onderzoek naar gedaan. Hun bevinden hebben ze gepresenteerd in 7 grafieken, die laten zien wat Nederlanders graag doen tijdens hun vakantie.

Duitsland populair
Zo blijkt uit het onderzoek dat Nederlanders ongeveer even vaak op vakantie gaan in eigen land als dat ze naar het buitenland gaan. Daarnaast gaan we het hele jaar door het liefst naar Duitsland, Frankrijk komt op de tweede plaats. Autoreizen verliezen aan populariteit, ze moeten het afleggen tegen vliegreizen deze zomer. Als Nederlanders dan met het vliegtuig op vakantie gaan kiezen ze het meest voor Turkije, op nummer twee staat Spanje en Griekenland staat op nummer 3. De crisis in het land heeft vakantiegangers dus niet bang gemaakt. Daarnaast geven we tijdens een vakantie ongeveer €700 uit per persoon als we naar het buitenland gaan. Voor een vakantie in eigen land is dat €160.

Camping is uit
Als Nederlanders op vakantie naar het buitenland gaan slapen ze vier keer zo vaak in een hotel dan op de camping. Kamperen is dus niet zo populair. Als we vakantie vieren in eigen land kiezen we vaak voor de Noordzee. Toch zijn ook De Veluwe, Friesland en Drenthe geliefde vakantiebestemmingen. Op vakantie gaan Nederlanders vaak wandelen en uit eten. Toch zaken waar je thuis misschien minder tijd voor hebt. Favoriete bestemmingen hebben dan ook vaak met natuur te maken.

Voor het hele onderzoek en de grafieken ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.