Ontdek de Gooise jungle met bootsafari

Deze zomer hoef je niet ver weg om op safari te gaan, dat kan gewoon in Nederland. Het Huizer museum organiseert namelijk, in teken van de expositie: ‘Gooise Jungle’, een boottocht over het Naardermeer. Dit verscholen natuurgebied met z’n vaarten, zompige eilanden, planten en dieren is het beste te bezoeken met een boot en een gids van Natuurmonumenten. Voor het ‘Gooise Jungle’-programma zijn twee vaartochten uitgestippeld inclusief bezoek aan de eendenkooi en koffie en een goodybag na afloop.

Expositie
Deze boottochten zijn onderdeel van de expositie ‘Gooise Jungle’. Deze tentoonstelling bevat tekeningen en aquarellen van Wildlife-kunstenaar Renso Tamse. Hij tekent dieren in het wild zo natuurgetrouw mogelijk. Veel van de dieren te zien in deze expositie kun je ook in ‘t Gooi tegenkomen, zoals je gaat zien tijdens de boottocht. Tijdens de zomer­maanden organiseert het Huizer Museum rond de expositie ook verschillende andere workshops, excursies en lezingen waarmee de verbinding wordt gelegd tussen kunst, natuur en ’t Gooi. De tentoonstelling wordt afgesloten met een Safari op de Huizerdag, 12 september

Boottocht
Er kunnen maximaal 30 mensen mee tijdens de vaartochten. De boot is overdekt, maar kleding en schoenen die tegen een stootje en wat regen kunnen, zijn een aanrader. De twee tochten zijn op zaterdag 8 augustus en zaterdag 29 augustus. Kosten zijn € 9,50 volwassenen en voor kinderen onder de 12 jaar betaal je € 5,50.

Wil je mee? Meld je dan aan via: receptie@huizermuseum.nl of bel naar 035 5250223. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.