Ontdek hoe de locals leven in Zuid-Afrika

Steeds meer mensen zoeken naar een vakantie waar ze de cultuur van een land kunnen beleven. Zo blijkt ook de behoefte van toeristen die naar Zuid-Afrika willen te veranderen. Internationale trendwatchers zien dat de moderne toerist zich minder exclusief richt op de exotische natuur en meer wil weten over de verschillende culturen in het land. Via de Dreamcatcher Foundation kun je nu op vakantie gaan tussen de locals. Het is een stichting die vrouwen opleidt tot zelfstandig ondernemers onder het motto: Tourism Shamina, Shawena – Toerisme is van mij én van jou.

Homestay
De ruggengraat van Dreamcatcher wordt gevormd door Kamamma’s (foto), vrouwen die hun huis tot Homestay Accomodations hebben omgevormd waarin ze hun gasten alle comfort van een typisch plattelandse herberg bieden. Daarnaast kan de gast samen met de gastvrouw traditionele maaltijden bereiden (cook-ups) en met haar het dagelijks leven in de gemeenschap leren kennen. Het zijn ervaringen die de buitenlandse bezoeker onderdompelen in de lokale cultuur. Langs de bekendste toeristenroutes door Zuid-Afrika heeft Dreamcatcher momenteel een kleine vijftig Kamamma’s waar buitenlandse bezoekers kan uitspan – de mogelijkheid hebben een rustpauze in te lassen en een of meer dagen echt kennis te kunnen maken met de bevolking van de Regenboognatie. Om hun verhalen over vroeger en nu te horen.

Buiten de gebaande paden
Meer en meer buitenlandse bezoekers willen zelf kennis maken met de verschillende Zuid-Afrikaanse bevolkingsgroepen. Ze willen ze niet alleen maar bekijken vanachter het raam van een bus of in grote groepen openluchtmusea bezoeken om ‘traditionele culturen’ te zien. Voor de toerist van nu biedt Dreamcatcher accommodatie (en méér) in verschillende stedelijke en landelijke gebieden van Zuid-Afrika. Veilig, duurzaam en leerzaam toerisme. Voor iedereen die buiten de gebaande paden wil treden en gelooft in het motto: Tourism Shamina, Shawena – Toerisme is van mij én van jou.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.