Ontdek nieuwe manieren om Bretagne te verkennen

Als je op vakantie gaat wil je de omgeving verkennen. Nu kan dat natuurlijk lopend of met de fiets, maar dat kennen we nu wel. Je kan deze zomer ook eens kiezen voor iets anders. Als je gek bent van paarden kun je een (meerdaagse)tocht maken door het landschap van de Franse regio. Of misschien houd je wel van water, dan kun je op het stand up paddle board de omgeving verkennen. Als je fan bent van roadtrips kun je door Bretagne heen rijden in een retro Volkswagenbusje. Of maak een hele lange tocht met behulp van een ezel. Er zijn mogelijkheden genoeg om de fiets eens te laten staan.

In het zadel bij La Haie Dû
In het hart van de Finistère biedt de manège La Haie Dû talrijke tochten te paard aan door gevarieerde landschappen en voor ieder niveau. Tijdens de tochten van 1 tot 8 dagen doorkruis je de Monts d’Arrée, trek je langs het Kanaal van Nantes naar Brest of verken je de Roze Granietkust. De tochten worden begeleid door een gids en zijn inclusief maaltijden en overnachting.

Reis met een Volkswagenbusje
Vergeet de caravan of camper, en ga voor een Volkswagenbusje uit de jaren ’60 op pad. Dat is leuk en praktisch. Met maximaal 4 personen ga je met dit busje in alle vrijheid op avontuur. Ondanks de vintage uitstraling is de inrichting comfortabel en modern.

Volledige rust op het SUP-board
Over het Kanaal van Nantes naar Brest begeleidt Sarah Hébert, voormalig windsurfkampioene, ontspannen tochtjes op het stand up paddle-board. Afgesloten van de rest van de wereld geniet je in alle rust van de groene landschappen met de fleurige sluiswachtershuisjes.

Te voet naar Crozon met een ezel
De vereniging Océ’âne organiseert meerdaagse tochten met paarden en ezels om het schiereiland Crozon, in het westen van Bretagne, buiten de gebaande paden te ontdekken. De wandeling met een ezel is niet alleen leuk en bijzonder, maar maakt ook het vervoer van bagage en tochten met jonge kinderen mogelijk.

Voor meer informatie over een vakantie naar Bretagne ga je naar de website.
Foto: Emmanuel Berthier.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.