Overheid: ‘last minute toerist’ neemt teveel risico

Last minute is mooi natuurlijk, maar het leidt ook tot gehaast handelen, zo blijkt in de praktijk. Toeristen nemen namelijk steeds meer risico’s op reis. Door de enorme toename van lastminute-vakanties op internet schiet een goede voorbereiding er vaker bij in. Vakantiegangers kunnen dan in grote problemen komen. Daarvoor waarschuwen Buitenlandse Zaken, douane, gezondheidsinstanties, visa-bureaus en verzekeraars. Vandaag lanceren ze de hulpsite MyTravelPlanner.nl, waarop alle actuele informatie voor elk vakantieland in één oogopslag overzichtelijk is te vinden. „We hebben getest. Er blijkt behoefte te zijn aan gratis advies over veiligheid, gezondheid, reisdocumenten, geldzaken, bagage, verzekeringen en vervoer, als dat is gebundeld en snel toegankelijk is”, zegt bedenker Danny van der Harst in de Telegraaf.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.