Overijssel blij met ‘FeelFood-routes’

Onder leiding van Natura Docet Wonderryck Twente zijn 15 zogenoemde ‘FeelFood-routes’ ontwikkeld en onder leiding van Saxion is het E-magazine ‘Puur’ geproduceerd. Beide projecten zijn het resultaat van een samenwerking van ondernemers en instellingen binnen de provincie Overijssel en beide staan geheel in het teken van al het pure dat deze provincie te bieden heeft.

De FeelFood routes zitten vol beleving en zijn te vinden in de AbelLife-app, die je navigeert langs de mooiste plekken en streekproducenten in Overijssel. “Je start bijvoorbeeld langs de uiterwaarden van de IJssel, in het mooie Vechtdal, op de Holterberg, in het glooiende Twente of in het gastvrije Salland. In het eeuwenoude landschap herken je, ondanks alle vooruitgang, nog steeds waar ons eten vandaan komt. Molens, akkers en boerderijen van echte natuurboeren. Ouderwetse weides vol kruiden, bloemen en vogels. Net als vroeger, vóór de kunstmest. En, geloof me, dat proef je. Dit in combi met alle mooie culturele en landschappelijke plekjes, maakt de FeelFood routes tot het Fietsplatform van Overijssel. Puur, eerlijk en echt. Zo doen we dat in Overijssel!”, aldus Jeroen Ottink, Belevingsmuseum en Landschapscentrum Natura Docet Wonderryck Twente.

Meer over de routes en het e-magazine ‘puur’ is te vinden op www.saxion.nl/gastvrijoverijssel

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.