Pssst, bijzondere eet-tips voor Londen

Binnenkort naar Londen toe? Dan loont het om kennis te nemen van de tips hier onder. We hebben met hulp van de gids 100% Londen vijf adresjes verzameld waar je heel bijzonder kunt eten. Handig om te weten!

1. Mediterraans dineren bij Ottolenghi
Ottolenghi is een begrip in Londen en ver daarbuiten. Zijn boeken zijn bestsellers en hij heeft ingrediënten als granaatappel, tahini en za’atar populair gemaakt. In Upper Street zit een van zijn delicatessenwinkels en restaurants. Hier kun je genieten van de mediterraanse keuken met vooral lekker veel groenten.

2. Bestel een traditionele sunday roast in Roast
Een typisch Britse traditie is de sunday roast: vlees, aardappelen en groenten uit de oven. Roast, te vinden boven het marktgebouw van Borough Market, is de perfecte plek om daarvan te genieten. Alle gerechten, ook de modernere varianten, worden steevast bereid met lokale ingrediënten. Je kunt hier ook goed ontbijten.

3. Bij Burger & Lobster heb je keus uit kreeft of een burger

Voor vis, schaal- en schelpdieren ga je naar het oergezellige Wright Brothers Oyster & Porter House. Doe als de locals en bestel een dozijn oesters met een pint Guiness: goddelijk!

4. Ga voor Britse klassiekers in Bumpkin
Voor een lekkere maaltijd ga je naar Bumpkin. Het eten is er op en top Brits. Wat er op het menu staat varieert per jaargetijde, want er wordt alleen gekookt met seizoenproducten. Verwacht klassiekers als shepherd’s pieeggs benedict, zalm, een gebraden kippetje en sticky toffee pudding.

5. Manna is een van de beste vegetarische restaurants van de stad
Vegetariërs moeten het vaak met een paar karige keuzes op de menukaart doen. Maar niet bij Manna. Hier staan alleen maar heerlijke, fantasierijke vegetarische gerechten op de kaart. Zoals de Baja Californië Plate met groente, kebab, taco’s en guacamole, vegetarische pasta’s of de organic bangers & mash. Houd ruimte over voor de raw mojito tart. Ook erg lekker als je als niet-vegetariër het vlees een dagje wilt laten staan.

100% Londen
Deze adressen en meer staan in de herziene editie van reisgids 100% Londen.

Titel: 100% Londen
Auteur: Kim Snijders
ISBN: 978-90-5767-712-0
Prijs: € 14,95
Verwacht: verschenen juni 2015
Website: www.100procenttravel.com/londen

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.