Selfiesticks niet meer welkom in Disneyland

Vergeet niet je Selfiesticks thuis te laten als je naar Disneyland gaat. Het park heeft de populaire gadgets namelijk verboden, meldt Nu.nl. In alle Disneyparken wereldwijd is het nu niet meer toegestaan om een selfiestick mee naar binnen te nemen. Het hulpmiddel om een ‘selfie’ te maken was eerder al verboden in de attracties. Niet zo gek, want ze willen geen uitstekende armen en benen en al helemaal geen uitstekende stukken metaal. Daarnaast is het natuurlijk niet zo handig als iemand hem boven in een attractie laat vallen en vervolgens iemand verwondt die beneden rondloopt.

Veiligheid
Genoeg redenen dus om niet met zo’n apparaat in een attractie te stappen. Nu kwam het toch voor dat mensen een selfiestick meenamen en de attractie vervolgens stilgelegd moest worden. Dit zorgde voor veel frustratie bij andere bezoekers, waardoor Disneyland besloten heeft de gadgets maar helemaal te verbieden. Als je nu met een selfiestick aankomt moet je hem terugbrengen naar de auto/hotel of in een kluisje opbergen.

Selfie-moe
De rest van de toeristische industrie wordt ook in grotere mate selfie-moe. Vooral de selfiesticks zorgen voor gevaarlijke situaties op grotere evenementen. Steeds meer muziek- en sportevenementen verbieden het gebruik ervan dan ook. Daarnaast zijn toeristische trekpleisters de gadgets ook zat. Zo hebben Versailles in Parijs en het Colosseum in Rome de sticks al in de ban gedaan.

Nog steeds overtuiging nodig om je selfiestick thuis te laten? Hier vind je een lijst met alle redenen waarom Disneyland er goed aan gedaan heeft deze gadget te verbieden.

Foto: Paul Cunningham/Flickr

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.