Vier de Week van de Smaak in Leeuwarden

Echte foodies kunnen hun hart ophalen in Leeuwarden.  De Friese hoofdstad is dit jaar namelijk Nederlands Hoofdstad van de Smaak. Dit jaar – en met name de Week van de Smaak (11-20 september) – is bij uitstek geschikt om Leeuwarden culinair te verkennen. Zo luid je deze week in met het jaarlijkse foodfestival Ljouwert Culinair en sluit je het festijn af met het Groot Liwwadder Diner, waar je samen met 1.000 anderen neerploft bij het grootste Friese openluchtrestaurant ooit. Verder biedt de noordelijke hoofdstad het hele jaar door tal van gastronomische highlights en evenementen: van de Friese Food Tour tot restaurant Eindeloos en van de WijnSpijs wandeling tot een Stadstuindiner.

Feestelijke aftrap Week van de Smaak met Ljouwert Culinair
Dit jaar staat de Nederlandse Week van de Smaak in het teken van verantwoord gevangen vis, schaal- en schelpdieren. Er zijn dan honderden activiteiten door het hele land, maar de Hoofdstad van de Smaak Leeuwarden pakt van 11-20 september extra uit. Zo wordt de week ingeluid met het foodfestival Ljouwert Culinair aan de voet van de scheve toren Oldehove van 11-13 september. Restaurants uit Leeuwarden en omstreken presenteren zich dan met de lekkerste hapjes en drankjes begeleid door loungemuziek, om zo gezamenlijk te proosten op het nieuwe culinaire seizoen. Voor de opening van dit festival, op vrijdagmiddag 11 september, wordt de nieuwe Held van de Smaak bekend gemaakt. Dit jaar gaat het om de pionier die een voorbeeld is voor anderen op het gebied van vis. Hij of zij wordt bekroond met de eretitel Held van de Smaak 2015. Ter afsluiting van de Week van de Smaak vindt er op donderdag 17 september het Groot Liwwadder Diner plaats. De Tweebaksmarkt verandert dan in het grootste openluchtrestaurant van Leeuwarden, waar je met 1.000 anderen een maaltijd van streekproducten nuttigt onder het genot van een drankje en live entertainment.

Iedere maand gastronomisch genieten
Het culinaire jaar van Leeuwarden werd in februari officieel geopend met het Smaakparadijs in Natuurmuseum Fryslân. Vanaf dat moment stond er iedere maand minimaal één bijzonder evenement centraal, zoals de grote Moederdagpicknick in mei. De komende maanden staan er nog heel wat evenementen op het programma. Op 10 september schuif je aan bij het derde Stadstuindiner (ieder seizoen één) met seizoensgebonden streekproducten, speciaal voor mensen met een platte beurs. Ook op cultureel vlak leer je meer over culinair Leeuwarden: in het Fries Museum is nog tot en met 30 augustus de tentoonstelling Visserste zien. Bekijk de volledige agenda hier.  Ben je een echte food liefhebber? Leer de binnenstad van Leeuwarden dan beter kennen met de Friese Food Tour van WEareGRUTSK. Dit is een stadswandeling langs allerlei culinaire hotspots in Leeuwarden.

Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.