Voorkom hoge kosten van extra’s bij huurauto

Een routeplanner is eigenlijk een onmisbaar onderdeel van een reis geworden,


Als je met het vliegtuig op vakantie gaat is het wel fijn om op locatie een huurauto te hebben. Zo heb je ook op vakantie de nodige bewegingsruimte en kun je leuke dagtochtjes maken. Nu weet je op je vakantiebestemming vaak de weg niet, dus dan is een routeplanner in de auto wel handig. En als je met kinderen op reis gaat heb je een autostoeltje nodig. Deze extra’s zijn allemaal bij de auto te huren, maar nu blijkt uit onderzoek van reiswebsite StedenTripper.com dat je dat misschien beter niet kan doen. Je bent dan in veel gevallen namelijk veel duurder uit dan als je deze items nieuw zou kopen.

Hoge huurtarieven
“De huurtarieven van dit soort extra’s zijn extreem hoog”, aldus Erik Lammers van StedenTripper.com. “Na een enkele verhuur hebben sommige autoverhuurders de aanschafprijs er al uit. Tijdens ons onderzoek kwamen we in één geval zelfs een huursom tegen van €131,46 tegen, voor een autostoeltje dat een geadviseerde winkelverkoopprijs heeft van €39,95. En dat terwijl je een autostoeltje bij veel vliegtuigmaatschappijen bovendien gratis mag meenemen als extra bagagestuk. Zelfs bij lowcostairlines, maar dat weten veel reizigers niet.”

Navigatiesysteem
Ook voor een navigatiesysteem rekenen autoverhuurders hoge tarieven. Bij een kortere huurperiode ligt het huurtarief tussen de 12 en 23 euro per dag. Bij een langere huurperiode geldt meestal een maximumtarief, dat kan oplopen tot boven de 200 euro. Een TomTom mét levenslange kaart-updates is al verkrijgbaar voor minder dan €100. Het huren van andere extra’s, zoals autostoelen voor baby’s, sneeuwkettingen en imperialen, is naar verhouding iets voordeliger, maar ook hier is er soms weinig verschil tussen de huursom en de nieuwprijs.

Daarom kun je voordat je een auto gaat huren beter eerst de huur-extra’s goed vergelijken. Dan kom je er snel achter of je ze niet gewoon beter zelf mee kan of op locatie kan kopen. Voor meer informatie over het huren van een auto en het voorkomen van hoge kosten ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.