Wegenwacht in het buitenland werkt net even anders

Veel mensen die op vakantie gaan met de auto hebben de Buitenland Service van de Wegenwacht. Nu is het wel belangrijk om te weten dat dit in het buitenland soms net iets anders werkt dan in Nederland. Nu weet je dat er in andere Europese landen andere regels gelden voor wat je bijvoorbeeld bij je moet hebben in de auto en dat er andere verkeersregels gelden. Maar wist je bijvoorbeeld dat de wegenwacht je niet kan helpen als je langs een Franse snelweg staat? Of dat je in Spanje soms wat langer kan wachten op hulp, vooral in de middag. Om je een beetje voor te bereiden op wat je kan verwachten heeft de ANWB Kampioen een paar punten op een rij gezet.

Franrkijk en siësta’s
Als je met pech langs de Franse weg staat moet je 112 bellen. Alleen de Franse politie mag hulp verlenen langs de snelweg, dus verwacht geen ANWB voertuig. Zij helpen je van de snelweg af en vanaf daar kan de Alarmcentrale je verder helpen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat in veel Mediterrane landen winkels en bedrijven sluiten tussen de middag. Zo houden ze in Spanje siësta van 14 tot 16 uur, gaan Italiaanse bedrijven dicht voor een lange lunchpauze en hoef je niet te veel te verwachten van Franse garages tussen 12 en 14 uur. Dan weet je waarom het misschien wat langer duurt tussen de middag.

Bij de garage en nu?
Hoewel je bij de Wegenwacht wel langs de weg geholpen kan worden, moet je er wel rekening mee houden dat dit niet altijd lukt. In Duitsland en Spanje is er bijvoorbeeld alleen Wegenwacht beschikbaar rond de grote steden en in Frankrijk kennen ze dit concept helemaal niet. Bij een garage zijn alle kosten voor je eigen rekening. Je kan de Alarmcentrale wel bellen als je twijfelt aan een offerte. Als je auto niet meer gemaakt kan worden en je hebt vervangende voertuig service dan moet je er wel rekening mee houden dat je zelf garant moet staan met een creditcard voor de huurauto.

Voor deze en meer tips voor pechhulp op vakantie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.