Welke brandstof moet je tanken op vakantie?

Bij de pomp in het buitenland kun je je wel eens afvragen: Hoe heet mijn benzine hier?

Bij de pomp in het buitenland kun je je wel eens afvragen: Hoe heet mijn benzine hier?

Veel mensen kiezen ervoor om deze zomer met de auto op vakantie te gaan. Dat betekent dat er ook getankt moet worden onderweg. Nu kan dat nog wel eens problemen opleveren voor de minder ervaren roadtrippers. Zo stond ik zelf vorig jaar in Duitsland wel weer even te kijken wat nou Euro95 is bij een Duits tankstation. Daarnaast zijn de prijzen ook anders in het buitenland, meestal gunstiger, maar toch iets om rekening mee te houden in je vakantiebudget. Ook kun je veel bezuinigen als je zuiniger weet te rijden. Hieronder alles over tanken in het buitenland.

Brandstofprijzen
Nederland heeft niet alleen de hoogste benzineprijzen van Europa, ook diesel en LPG zijn in het buitenland vaak goedkoper. UnitedConsumers heeft een overzicht op de website staan, met een indicatie van de actuele brandstofprijzen in Europa. Door dit  lijstje goed in de gaten te houden, weet je of je de tank thuis moet volgooien of dat je dit beter onderweg kunt doen.

Zuinig rijden
Iedereen kan besparen op het brandstofverbruik. En daar heb je geen energiezuinige auto voor nodig, want ook met een oude auto is het mogelijk om zuinig te rijden. Neem de volgende tips in je op en wie weet rijd je straks vele kilometers meer op dezelfde tank.
• Trek voor het stoplicht langzaam op,
• Schakel sneller door, dat wil zeggen: rijd 50 in z’n 4 en 80 in z’n 5,
• Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer daarop,
• Houd voldoende afstand en rem niet continu. Vaak is het gas loslaten al voldoende,
• Staat het stoplicht op rood, rijd dan langzaam uit in de versnelling,
• Moet je stoppen voor een brug of spoorwegovergang? Schakel de motor uit.

Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) heeft de Brandstofwijzer gemaakt om ervoor te zorgen dat je nooit meer staat te twijfelen voor de pomp en daarvan is nu ook een iPhone app gemaakt, gratis te downloaden in de App Store. Voor meer informatie ga je naar de website.

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.