Zomervakantiefilms van 2015

FOTO: Elkedagvakantie.nl was bij de première van BinnensteBuiten in Hilversum. Een gezellig feestje met honderden gasten; winnaars van verschillende wedstrijden en genodigden van Disney en Dolby, dat in Hilversum een hypermodern megascherm met superbe geluidskwaliteit bouwde. Foto’s Sander Lindenburg.

Een rollercoaster van emoties, zo is de film Inside Out (BinnensteBuiten, als Nederlandse titel) van Pixar/Disney het beste te omschrijven. De film strijdt samen met de Minions om de titel van ‘Zomervakantiefilm van 2015’. In beide gevallen gaat het om relaties; je verbonden voelen met iemand. De Minions is een goede keus als je met kleine(re) kinderen naar de bioscoop wil gaan op een regenachtige dag deze vakantie. BinnensteBuiten is prachtig gemaakt en is gebaseerd op een zeer origineel idee, maar zal daardoor vooral de wat oudere kinderen aanspreken. Als je een lach-meting zou houden, dan zouden de Minions waarschijnlijk winnen.

Bij BinnensteBuiten is het (ook voor volwassenen) moeilijk om de tranen terug te dringen bijna aan het eind van de film. Maar gelukkig is daar dan het happy end en het inkijkje in de vijf emoties bij andere mensen én dieren, waarbij de ‘besturing’ van de gedachten van de kat voor een schaterlach zorgen. BinnensteBuiten is van een totaal andere categorie dan Toy Story of Up, de andere klassiekers die Pixar heeft voortgebracht.

Hoewel bioscoopfilms in zomervakanties uitstekend zijn bij slecht weer of als een afsluiting van zes weken vrij bestaat er ook nog een andere optie: Een dvd kijken. Ook voor mensen die daar de voorkeur aan geven is er nu recentelijk een mooie film uitgekomen: Home. Buitenaardse wezens bezetten de aarde en scheiden ongewild een moeder en dochter. En ja, ook hierbij draait het om het belang van relaties.

Van alle drie de films hier onder de trailers.

Hier onder een impressie van première van de film (in een geheel nieuw Dolby-theater in de JTBioscoop) in Hilversum.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.