4 tips voor een zwembadvakantie in IJsland

Wij Nederlanders weten wel raad met water, we hebben er immers genoeg van. Maar er is een volk dat misschien nog wel gekker is op water: De IJslanders. Wij zouden dat waarschijnlijk ook zijn als we warme buiten bronnen hadden. Deze baden zijn niet alleen lekker voor een duik in de zomer, maar dankzij het warme water ook heerlijk in de winter. Een dip neem je onder de rook van elke vulkaan, op stoomafstand van iedere geiser en met uitzicht op een gletsjer naar keuze Qua badderopties is er voor elk wat wils. Verborgen lagune met je lief, een spa voor luxepaardjes of gezellig in het grootste openbare zwembad – IJsland heeft het. Hieronder vind je vier tips voor een zwembadvakantie in IJsland:

1. In de hoofdstad in bad
Er zijn zeven openbare zwembaden in Reykjavik, waarvan Laugardalslaug de grootste en het bezoeken meer dan waard is. Dit is niet zomaar een zwembad om baantjes te trekken, hoewel dat absoluut ook kan. Hier heb je de keuze uit een vijftig meter lang buitenbad (voor die baantjes), verschillende relaxbaden, hot tubs, een zoutwaterbad, een glijbaan van 86 meter en een stoombad. Je kunt er om 6.30 uur ’s morgens al terecht en de deuren blijven tot 22.00 ’s avonds open.

2. Naar het strand
Bij IJsland denk je waarschijnlijk niet meteen aan het strand, maar het kan wel – ook in de winter. Nauthólsvík heeft prachtig wit zand en behalve de koude zee, ook verschillende hot tubs en een uitgestrekt zoutwaterbad dat geothermisch verwarmd wordt tot 38 graden. Bij dat alles krijg je ook nog eens uitzicht op Reykjavik.

3. Geheim
Het oudste zwembad van IJsland ligt bij het gehuchtje Flúðir op zo’n anderhalf uur rijden van Reykjavik. En met oud bedoelen we ook echt oud: de eerste zwemmers dompelden zich al in 1891 onder in deze geheime lagune. Alles is onlangs in oude glorie hersteld. Het water is het hele jaar door 40 graden en de baden bieden uitzicht op de huisgeiser die elke vijf minuten spuit en – als je echt mazzel hebt – het noorderlicht.

4. Luxe badderen
Liever lekker luxe? Dan is Laugarvatn Fontana jouw waterstek. Deze spa, ook op anderhalf uur van de hoofdstad, ligt aan het idyllische Laugarvatn meer. Een must als je hier bent is een broodje bestellen: dat wordt volgens oeroude IJslandse traditie in het bakblik begraven en met geothermische energie gebakken.

Vliegen met WOW Air
Voor het derde opeenvolgende jaar vliegt WOW air naar Amsterdam. Dit jaar vliegt de low coster voor het eerste het hele jaar door naar Schiphol. Je vliegt nu voor €99,- inclusief belastingen naar IJsland, voor meer informatie ga je naar de website.

4 tips voor een zwembadvakantie in IJsland 9

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.