7 dagjes uit in de Franse regio Poitou-Charentes

Ben je van plan om te gaan nazomeren in Poitou-Charentes en heb je nog wat inspiratie nodig? Dan kun je denken aan een weekje Center Parcs Le Bois aux Daims. Om je dan niet te vervelen hebben ze 7 dagjes uit in de regio geselecteerd. Het park is een goed vertrekpunt voor attractieve, culturele, gastronomische of actieve uitjes. Bezoek het futuristische attractiepark Futuroscope, een krokodillenfarm, abdijen of fiets langs charmante kastelen en pittoreske wijnstadjes. Hieronder vind je 7 tips voor uitjes op minder dan twee uur rijden:

1 Back to the future
Futuroscope is Frankrijks eerste grote attractiepark en trekt ongeveer anderhalf miljoen bezoekers per jaar. Het park is gebouwd rond de thema’s multimedia, cinematografie en audiovisuele technieken. De gebouwen hebben een futuristisch aandoende architectuur en in de verschillende bioscoopzalen met 3D, IMAX en 360°-technieken haal je halsbrekende toeren uit in animatiefilms waarin je zelf de hoofdrol vervult.

2 Wijn en karakter
Wijn- en cultuurliefhebbers komen volledig aan hun trekken in het vestingstadje Chinon, bekend vanwege zijn Koninklijke kasteel en zijn gelijknamige rode wijn. De wijnkelders, uitgehouwen in de kalkrijke rotsen geven deze wijn zijn typische karakter. Ook de kastelen en kasteeltuinen langs de Chèr, Indre, Loire en Vienne (Riveau, Ussé, Azay-le-Rideau,Chenonceau) zijn als voormalige favoriete buitenplaatsen van Franse koningen en edelen zeker een bezoekje waard.

3 In de boot genomen
De Marais Poitevin is een moerasachtige streek, die al meer dan 1000 jaar het groene Venetië van Frankrijk wordt genoemd. Deze oase van rust met zijn rijke flora en fauna ontdek je het best per traditionele platte schuit, met of zonder roeiende gids.

4 Tour de France
De bosrijke omgeving van Le Bois aux Daims en de regio Vienne lenen zich, door het zacht glooiende reliëf, uitstekend voor fietstochtjes met de hele familie. Het dal van Thouet en van de Charente, evenals de fietspaden langs de riviertjes Vienne en Chèr, bieden prachtige doorkijkjes en fietsplezier.

5 Dierenfans
Krokodil, slang of aap Voor dierenfans wordt de keuze moeilijk: Griezelen op de Krokodillenplaneet in Civaux, op het Slangeneiland in La Trimouille, of toch naar het Apendal in Romagne met zijn doodshoofdaapjes, chimpansees, gorilla’s en bonobo’s binnen handbereik.

6 Grootste kloosterstad van Europa
De Abdij van Fontevreau, gesticht in de 12e eeuw, is de grootste kloosterstad van Europa. Gesticht als benedictijner klooster is dit tegenwoordig een cultureel centrum. Bezoekers uit de hele wereld komen om de romaanse, twaalfde-eeuwse abdijkerk, de kloostergang, de kapittelzaal, de eetzaal, en de opmerkelijke romaanse keukens te ontdekken.

7 Poitiers
Poitiers hoofdstad van het departement Vienne, is een echte studentenstad met een prachtig historisch centrum, romaanse kerken met gebeeldhouwde gevels, oude herenhuizen, charmante steegjes en levendige pleinen. Eindig je dagje flaneren op een van de gezellige terrassen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.