7 redenen om Hotel De Marne te bezoeken

Hotel de Marne noemt zichzelf de ‘Groningse Gids van het wilde westen voor avonturiers en eigenheimers’. Naast de flora en fauna ontspruit in het voorjaar ook de ware ondernemersgeest in de Marne. Hotel de Marne herbergt meer dan 55 (toeristische) ondernemers, die voor alle leeftijden en interesses activiteiten te bieden hebben. In het voorjaar is ‘het niets boven Groningen’ aantrekkelijk voor de natuur- en cultuurliefhebber. Hotel De Marne is de nieuwste en meest actuele online gids met alle toeristische informatie over het gebied De Marne in het noordwesten van Groningen. De deuren van het hotel staan open, er is veel te ontdekken in de verschillende ‘kamers’ van het hotel.

1. De Kleine Plantage
Even buiten Eenrum organiseert de Kleine Plantage, ieder eerste weekend van de maand, de ‘Liefhebbersdagen’. Deze kleine markt voor leveranciers van bollen, planten, grassen en zaden trekt bezoekers van ver buiten de regio. Informatie over ‘kamernummer 24’ is online te vinden op www.dekleineplantage.nl

2. Lammetjes knuffelen op Klein Onrust
Bij deze Bed & Breakfast in Hornhuizen is de bezoeker te gast bij de enige Nederlandse fokker van het Gotland Pelsschaap. Dit van oorsprong Zweeds schapenras heeft een gekrulde en bijzonder zachte vacht in wit, bruin of zwart haar. De B&B ligt aan de Kleine Kolk en is gehuisvest in een oude arbeiderswoning, De kolk naast het huisje is een overblijfsel van een dijk-doorbraak in 1717. informatie over ‘kamernummer 38’ is online te vinden op www.kleinonrust.nl

3. Insectenwereld DoeZoo
In DoeZoo komen alle zintuigen tot leven bij het horen, zien en voelen van kriebelbeestjes. Bij DoeZoo kunnen durfals een slang om de nek leggen of een stinkdier aaien en natuurlijk ook een kikker kussen. In deze kleine dierentuin zit het vol insecten en dieren en planten die insecten eten. DoeZoo is het hele jaar open en ook geschikt als het regent of sneeuwt; er is een binnen- en buiten ruimte. De insectenwereld is gehuisvest in ‘kamer 95’ van Hotel de Marne, meer informatie is te vinden op www.doezoo.nl

4. Het fenomeen van Ulrum
Overal staan kerken gebouwd in de richting west à oost; het altaar wordt aan de oostkant gebouwd. Ook graven worden zo geplaatst: de overledenen liggen met hun hoofd naar het oosten. In Ulrum liggen de overledenen met hun hoofd naar het westen, want de inwoners van Ulrum willen niet met hun hoofd in de richting van het buurdorp Leens liggen. De begraafplaats van Ulrum ligt op loopafstand van het ’kamernummer 152’ met vier tulpen: B&B Tuinhuis. www.bedandbreakfast-tuinhuis.nl.

5. Proeven en drinken op ’t Ailand
De ‘goede vissers’ van ’t Ailand is een collectief van vissers die verantwoord vissen. Dat betekent dat het uitzetten en binnenhalen van de netten met de hand gebeurt. De elektrische lier van de boot wordt alleen gebruikt als er een tekort aan mankracht is. Deze duurzame vissers besparen tot wel 90% op dieselkosten en -verbruik. De gevangen harder en zeebaars wordt verkocht op de markt in Amsterdam, Utrecht en bij ’t Ailand zelf. Reserveren voor een maaltijd in ‘kamernummer 84’ van Lauwersoog kan via www.ailand.nl.

6. Wandeling in de kruidentuin van Domies Toen
De Groningse stinzenplantentuin rondom de Petruskerk van Pieterburen heeft het hele jaar verrassende bloeiers. Met name in het voorjaar biedt de slingertuin een ecologisch geheel van wilde bloemen en planten. Aan de rand van de tuin is de theeschenkerij met terras waar regionale producten worden verkocht. Gasten kunnen gedurende de zomer een wandeling door de kruidentuin maken. De kerk in het midden van de tuin is iedere middag open. Informatie over ‘kamernummer 135’ is te vinden op www.domiestoen.nl.

7. Willem Sleepboot
In de haven van Zoutkamp ligt de Sleepboot Willem. Deze sleper uit 1930 verkeert nog in originele staat. Het varend monument siert het havenhoofd van Zoutkamp en doet dienst als B&B. Gasten kunnen ontbijten op bed, in het vooronder, in de stuurhut of gewoon op het dek. Sleepboot Willem kan ook worden gehuurd voor korte of langere tochten met privégids en brandweerman Jan Landman. www.sleepbootwillemzoutkamp.nl.

Over Hotel De Marne

Bij Hotel De Marne worden toeristen, dagjesmensen, natuurliefhebbers, avonturiers en collega’s gastvrij ontvangen door 55 samenwerkende ondernemers. Zij delen graag hun kennis over het gebied en bieden een verrassende verscheidenheid aan culturele en natuurlijke slaapplaatsen, landschappen en parken. Het is een platform wat door zelfstandige, onafhankelijke ondernemers in de Marne in de lucht wordt gehouden. Er is geen betaalde informatie. Ondernemers zetten er enthousiast hun deuren open voor hun diensten en producten

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.