8 redenen om naar de Kampeer & Caravan Jaarbeurs te komen

Dit jaar staat de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in het teken van het populairste vakantieland van de Nederlander: Frankrijk. Het thema is dan ook ‘La Douce France’. Bij binnenkomst krijg je al het Frankrijkgevoel met een kopje koffie met tarte tatin, Franse hapjes en een wijnproeverij. Ook vind je er alles om te kamperen, zoals de nieuwste campers, caravans, vouwwagens en (voor)tenten. Daarnaast zijn er veel vakantie gerelateerde activiteiten. Heb je nog meer motivatie nodig? Hieronder vind je 8 redenen om een bezoek aan de Kampeer & Caravan beurs te komen:

1. Op de Jaarbeurs sta je oog-in-oog met 187 primeurs: caravans, vouwwagens, kampeerauto’s, voortenten en handige kampeeraccessoires die tot dan nog niet eerder te zien waren in Nederland.

2. Je kan zelf proefrijden in een nieuwe camper. Neem plaats op de bestuurdersstoel, laat de geur van de lederen bekleding op je inwerken en laat de koppeling langzaam omhoogkomen… De merken Adria, Niesmann + Bisschoff en Knaus komen met hun paradepaardjes naar Utrecht.

3. Pimp My Caravan. Op het ‘pimpplein’ ziet de liefhebber hoe je met een paar tientjes, een naaimachine en een beetje gevoel voor styling een tweedehands caravan omtovert tot een knus kampeerparadijs-op-wielen.

4. Ze zijn er echt: chauffeurs die met iets te veel te veel enthousiasme hun caravan per ongeluk in de heg op de camping stallen. Met de mini-cursus ‘manoeuvreren’ op het binnenterrein van de Jaarbeurs wordt file-steken makkelijk.

5. Nederlanders gaan graag met de fiets op vakantie. Rustig toeren langs een mooi meer, een stokbroodje halen bij de campingsuper of juist alles geven op de berghellingen. Op het fietsparcours kan je de nieuwste fietsen, waaronder ook e-bikes, zelf uitproberen.

6. Wie de allerleukste Selfie maakt op KCJ wordt beloond met een leuke prijs.

7. Steeds meer Nederlanders proberen een vakantie met de buscamper. Op het BuscamperPlein kan de geïnteresseerde de voor- en nadelen van meerdere buscampers met elkaar vergelijken. Buscampers van de merken Adria, Globecar, Knaus, Pössl, Sun Living, Volkswagen, Weinsberg en Westfalia staan hier bij elkaar. Daarnaast kan de bezoeker een proefritje maken. Nieuw dit jaar is het Hal(f) 12 Prijzenfestival. Dagelijks worden er om half 12, in hal 12, op het BuscamperPlein, prijzen weggegeven. Iedere dag is er een hoofdprijs: de deelnemende merken van het Buscamperplein geven elke dag een vakantie met een buscamper weg.

8. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt op de AppSquare een aantal handige, nieuwe kampeerapps gepresenteerd. De apps zijn ook zelf te testen.

Ga voor meer informatie over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, activiteiten en een overzicht van de deelnemers ga je naar de website of krijg hieronder vast een voorproefje. (Foto: Jaarbeurs)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.