Alle Paardenkracht & Autopracht van Paleis Het Loo uitgestald

Ben je fan van paarden, auto’s of beide? Dan moet je in het weekend van donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus naar Paleis Het Loo. Dan vindt namelijk het evenement Paardenkracht & Autopracht plaats. Vanwege het 200 jarig bestaan van het Koninklijk Staldepartement krijgt de jaarlijkse presentatie van sport- en familierijtuigen van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op Paleis Het Loo een feestelijk karakter. De paarden, historische rijtuigen, auto’s, een bus en sledes zijn van dichtbij te bekijken en er is ook twee keer per dag een defilé. Ook rijtuigen van de Koninklijke Staldepartementen uit Zweden en Engeland zijn aanwezig.

Koninklijk Staldepartement
Je krijgt een goede indruk van het werk van het Koninklijk Staldepartement zoals de verzorging en het inspannen van de koninklijke paarden. Twee keer per dag vindt er een defilé plaats waarbij de spreekstalmeester toelichting geeft bij de verschillende aanspanningen van rijtuigen en de auto’s. Voor het eerst na de restauratie zal het rijtuig Crème Calèche in dit defilé meerijden alsook de auto van Prins Hendrik, de Minerva. De Gala Landauer wordt gepresenteerd met een vierspan postiljon. Dit rijtuig is tot 1983 gebruikt voor de officiële intocht van buitenlandse staatshoofden bij staatsbezoeken in Amsterdam. Op donderdagochtend 27 augustus kunnen bezoekers de generale repetitie van het defilé bijwonen.

Voor meer informatie ga je naar de website.
Foto: Paleis Het Loo/ Hesmerg

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.