Autovakantie niet compleet zonder verzekering

Je hebt er lang naar uitgekeken en nu is het dan eindelijk zo ver: je gaat op vakantie! De reis is gepland, de spullen zijn gepakt en de kinderen staan te popelen om te gaan. Maar heb je er ook aan gedacht om de auto te controleren? Heb je alle papieren en benodigdheden bij je die je onderweg nodig hebt? En hoe zit het met de dekking van jouw autoverzekering in het buitenland? Ga goed voorbereid op reis met deze tips van UnitedConsumers.

Dekking in het buitenland
Of jouw autoverzekering dekking biedt in het buitenland, hangt af van wat voor soort verzekering je hebt. Ben je WA, beperkt casco of all risk verzekerd? De meeste verzekeraars vergoeden bij een ongeluk door jouw fout in ieder geval de schade van de tegenpartij. Door voor vertrek de polisvoorwaarden van jouw autoverzekering goed door te lezen, kom je niet voor onaangename verassingen te staan. In deze voorwaarden staat onder meer of je een vergoeding krijgt als je auto weggesleept moet worden. Of dat kosten voor vervangend vervoer gedekt worden.

De groene kaart meenemen
Bij het afsluiten van een autoverzekering krijg je een groene kaart van jouw autoverzekeraar. Het is niet verplicht deze mee te nemen in de auto, maar wel aan te raden. Hiermee kun je namelijk aantonen dat je verzekerd bent. De kaart is geldig in alle Europese landen en bevat gegevens van de verzekering en praktische informatie over hulpverlening. De groene kaart ziet er in alle Europese landen hetzelfde uit.

De auto klaarmaken voor vertrek
Een ongeluk zit in een klein hoekje, doe er daarom zelf zoveel mogelijk aan om pech onderweg te voorkomen. Kijk of de bandenspanning op orde is, check het oliepijl en kijk of de verlichting goed werkt. Ligt er een veiligheidsvestje in de auto en zijn ook de gevarendriehoek en verbandtrommel present? In sommige landen zijn deze attributen verplicht. Reden genoeg om dit goed na te kijken voor vertrek.

Voor meer informatie ga je naar de website of bekijk de onderstaande artikelen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.