De 5 beste roadtrips door Duitsland

Een roadtrip geeft je de mogelijkheid om veel te zien en onderweg ook nog wat van het landschap mee te krijgen. Onderweg is het namelijk ook mooi. In Duitsland zijn er genoeg leuke roadtrips uitgezet. Ze hebben er namelijk 150 Ferienstraßen, veelzijdige vakantieroutes die culturele, historische en architectonische bezienswaardigheden met elkaar verbinden. Schakel – zodra je de Duitse snelweg verlaat – even een tandje terug met een van deze routes. Deze vijf geven je de mogelijkheid een ander stukje Duitsland te verkennen:

1. Industrieel erfgoed
Ga terug in de tijd met de nieuweIndustrieel erfgoedroute in Saksen. Maak ritjes van mijnen naar autofabrieken en bierbrouwerijen. Veel van de 51 locaties zijn nu musea die het leven van toen laten zien. Neem de Energiefabrik in Knappenrode waar je het begin van een ploegendienst meemaakt. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een klassieker net over de grens en op weg gaan langs de Route van de Industriecultuur in het Ruhrgebied.

2. Geologie
Ga op zoek naar mysterieuze maren, slakkenkegels, lavastromen en geisers in de Eifel en toer langs de 280 km tellende Vulkaanroute met 39 geologische, industrieel historische bezienswaardigheden. Bij de Laacher See, het startpunt, ervaar je de oerkracht van de aarde die hier 10.000 jaar geleden een enorme vulkaanuitbarsting veroorzaakte. Wijk even af van de lavapaden en neem een zijweg richting het Vulkanmuseum in Daun en de buitenaardse Strohner lavabom van 120 ton.

3. Culinair
Wijnliefhebber? Rijd dan de Duitse wijnroute door de glooiende wijnheuvels in de Pfalz. Begin in Bockenheim, bewonder de Druivenmadonna in de parochiekerk en eindig in Schweigen-Rechtenbach. Verspreid over 85 kilometer staat de lekkerste spätburgunder in onverwachte bochten voor je klaar. Mis niet het uitbundige wijnfeest de Dürkheimer Wurstmarkt die Bad Dürkheim laat bruisen.

4. Natuur
Terug naar de natuur kan ook in de auto. De Deutsche Alleenstraßeof Lanenroute neemt je mee langs een 3000 km lang groen lint door Duitsland meandert dat de Duitse eenheid symboliseert. Rijd mijmerend onder bladerdaken door voor een historische route langs natuur- en cultuurgoed. Van de krijtrotsen op Rügen naar het eiland Reichenau in de Bodensee. Las een pauze in bij het Teutoburgerwoud en sla even af naar Dessau voor het Bauhaus.

5. Cultuur
Vanachter je autoraam trekt 450 km lang het landschap van de Alpenroute met typisch Beierse panorama’s voorbij. Met als hoogste top de Zugspitze van 2962 meter. Van het hoogste punt toer je naar een ander hoogtepunt: slot Neuschwanstein, creatie van de excentrieke Beierse koning Ludwig II. Voor deze oudste vakantieroute van Duitsland start je de motor in Lindau aan de Bodensee om via kronkelwegen te belanden in Berchtesgaden aan de Köningssee.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.