Een auto huren is het goedkoopst in Amerika

Als je naar je vakantiebestemming vliegt kun je er voor kiezen om een auto te huren. Maar een auto huren kan nog wel duur uitpakken, zeker met alle extra’s die erbij komen. Deze zomer betaal je gemiddeld €399 voor een week autohuur in het buitenland (1 – 8 augustus). De prijs gaat verder omhoog wanneer alle extra’s zoals de eigen risico verzekering, extra bestuurder, navigatiesysteem en kinderzitje erbij komen, met een gemiddelde prijs van €705. Als je op reis naar Amerika gaat heb je geluk, want dan is een auto huren het voordeligst.

Van voordeligst naar duurst
1. Amerika (Florida) – €391
2. Turkije (Dalaman) – €522
3. Nederland (Amsterdam) – €553
4. België (Brussel) – €624
5. Duitsland (München) – €634
6. Griekenland (Kreta) – €748
7. Ierland (Dublin) – €752
8. Frankrijk (Nice) – €859
9. Spanje (Malaga) – €889
10. Portugal (Faro) – €910
11. Spanje (Barcelona) – €916
12. Italië (Milaan) – €926
13. Engeland (Londen) – €964

Onderzoek
Dit zijn de uitkomsten van het onderzoek van Huurautoverzekering.com. De kosten zijn inclusief eigen risico, extra bestuurder, kinderzitje en navigatiesysteem. Dit zijn de prijzen voor een week en alle auto’s zijn opgehaald van het vliegveld. De volgende landen lagen onder de loep: Nederland, Spanje, België, Griekenland, Turkije, Ierland, Portugal, Amerika, Engeland, Italië, Duitsland en Frankrijk. In deze landen werden autoverhuurbedrijven Sixt, Hertz, Avis en Europcar vergeleken.

Uitkomsten
· Amerika (Florida) is met €151 per week het goedkoopst om een auto te huren, waarbij je geen excess insurance cover (EWI) hoeft te kopen en deze dus automatisch volledig gedekt is. De extra kosten zijn €239, vergeleken met een totaal gemiddelde van €357.
· Portugal (Faro) is het duurste om een auto te huren, met een gemiddelde van €583 per week.
· Engeland (Londen) is het duurste om een auto inclusief extra kosten te huren. Het huren van een auto kost hier gemiddeld €426 per week en daar komen de extra’s nog bovenop (eigen risico verzekering €197, extra bestuurder €113, kinderzitje €106 en navigatiesysteem €120). Het totale aantal komt dus uit op een gemiddelde van €964.
· Turkije (Dalaman) is de goedkoopste Europese vakantiebestemming om een auto te huren, met een gemiddelde huurprijs van €342 en de extra’s zijn €179, waarbij de extra bestuurder €25 kost, een kinderzitje €32, navigatiesysteem €51 en eigen risico verzekering €69.
· Nederland en België zijn de goedkoopste Europese bestemmingen om een auto zonder extra’s te huren met respectievelijk €257 en €248.
· De hoogste kosten komen onder andere door de eigen risico verzekering, dat gemiddeld zo’n €132 kost. Dit is bijna vier keer zo veel dan de eigen risico dekking van een specialist provider, zoals Huurautoverzekering.com, waarbij het €41.93 per week kost (vanaf €5.99 per dag voor een Europese dekking en €64.99 voor een jaarpolis).
· De gemiddelde kosten voor de andere extra’s zijn €71 voor het kinderzitje, €62 voor een extra bestuurder en €92 voor een navigatiesysteem.

Tips
Ernesto Suarez, oprichter en directeur van Huurautoverzekering.com: “Dit onderzoek benadrukt de verschillen in kosten voor huurauto’s op verschillende locaties echt. Er zijn een aantal shockerende extra kosten die vakantiegangers te wachten staan, die de originele lage prijzen volledig tenietdoen wanneer de uiteindelijke rekening aan de receptie gepresenteerd wordt. Mensen doen veel onderzoek en plannen hun vakantie zorgvuldig, maar het is gemakkelijk om te vergeten dezelfde zorgvuldigheid toe te passen wanneer het op de autohuur aan komt. Dit kan leiden tot vele ‘verrassingskosten’ wanneer de auto opgehaald wordt. Het is daarom altijd de moeite waard na te gaan wat de totale kosten zullen zijn, en waar mogelijk een eigen kinderzitje en navigatiesysteem mee te nemen, het aantal extra bestuurders te beperken en de eigen risico verzekering op voorhand bij een specialist te kopen.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.