Hotels in Amsterdam populair in aanloop naar SAIL

Mensen uit heel Europa komen op het internationale, nautische evenement SAIL af en dat is te zien in het aantal zoekopdrachten naar hotels in Amsterdam. Niet alleen Nederlanders komen elke vijf jaar op dit scheepfestijn af. Zo groeit de vraag naar hotelovernachtingen in en rond Amsterdam vanuit heel Europa in de maanden mei, juni en juli, vergeleken met dezelfde periode in het jaar ervoor. Dit blijkt uit de zoekgegevens van boekingswebsite Hotels.com.

Verenigd Koninkrijk
De vraag naar Amsterdamse hotelovernachtingen nam het sterkst toe in het Verenigd Koninkrijk. Het aantal zoekopdrachten op Hotels.com steeg maar liefst met 82% in de maanden voorafgaande aan SAIL ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De belangstelling voor Amsterdamse hotelkamers groeide eveneens onder reizigers uit Ierland (44%) en Duitsland (43%). Ook reizigers uit Zwitserland, Denemarken, Turkije, Zweden, Noorwegen, Finland, Italië, Spanje en Frankrijk zien een overnachting in Amsterdam tijdens SAIL wel zitten.

Rusland
Russische en Oostenrijkse reizigers zien het spectaculaire botenevenement minder zitten. Hun zoekopdrachten naar onze hoofdstad daalden respectievelijk met 12% en 17%. Daar staat tegenover dat Nederlanders SAIL wel interessant lijken te vinden. Zij zijn meer dan vorig jaar geneigd om een aantal nachten in de hoofdstad door te brengen. Zo nam het aantal zoekopdrachten toe met 33% ten opzichte van 2014.

Stijging
Stijging van het aantal zoekopdrachten naar Amsterdamse hotels in mei, juni en juli 2015 vergeleken met mei, juni en juli 2014:
1. Verenigd Koninkrijk 82%
2. Ierland 44%
3. Duitsland 43%
4. Zwitserland 42%
5. Denemarken 40%
6. Turkije 36%
7. Nederland 33%
8. Zweden 32%
9. Noorwegen 27%
10. Finland 26%
11. Italië 15%
12. Spanje 14%
13. Frankrijk 8%
14. Rusland -12%
15. Oostenrijk -17%

Foto: Ewout Huibers

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.