Motel One opent groot hotel in Wenen

Motel One heeft haar grootste vestiging tot nu toe geopend: Motel One Wenen-Hauptbahnhof telt 533 kamers, is verdeeld over zeventien verdiepingen en ligt direct naast het centraal station van de Oostenrijkse hoofdstad. Slot Belvedere is op loopafstand. Het is de vierde vestiging van de Duitse budget designhotelketen in Wenen: stedentrippers en zakenreizigers kunnen ook overnachten naast het Wiener Prater, de Staatsopera en station Westbahnhof. Motel One heeft hotels in Duitsland, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk, België en Tsjechië.

Zoals iedere Motel One vestiging bevat ook deze lounge lokale thema’s: kunstbeweging Wiener Werkstätte, Slot Belverdere en bergspoorweg Semmeringbahn. Elementen van de historische Weense kunstbeweging zijn terug te vinden in de bar met ornamenten in Wiener Werkstätte stijl. De lounge stoelen bevatten stoffen van Backhausen, het enige bedrijf dat nog originele patronen van de beweging gebruikt. In de lounge ligt speciaal voor Motel One ontworpen tapijt van Jan Kath, met een design die de lelievijver van het Weense Slot Belvedere symboliseert.

De muren zijn bekleed grote foto’s van het kasteel en aan het plafond hangt een grote kroonluchter van de Weense fabrikant Lobmeyr. Bij het ontbijt word je omringd door kunstwerken en foto’s van Semmeringbahn, de Oostenrijkse bergspoorweg die ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het hotel heeft ook een Outdoor Lounge met een kleine waterval en twee terrassen op twee niveaus. Een overnachting in het 533 kamers tellende Motel One Wenen-Hauptbahnhof is te boeken vanaf € 69,- voor een eenpersoonskamer en € 84,- voor een tweepersoonskamer. Het ontbijt kost € 9,50 per persoon.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.