Mountainbike liefhebbers vieren nazomer in Italië

Mountainbike liefhebbers kunnen het beste de nazomer vieren in Livigno (Italië). Tussen 31 augustus en 5 september bezoeken dan namelijk de beste freeriders van de wereld deze vakantiebestemming voor de vijfde editie van de freeride-competitie ‘Suzuki Nine Knights MTB’. Toprijders halen een week lang tricks uit in en boven, het speciaal voor dit event ontworpen, reusachtig houten kasteel bij het Mottolino Bike Park. Daarnaast kunnen mountainbikers van alle niveau’s er zelf ook goed rijden.

Il Castello
Internationale freestyle MTB pro’s trotseren het bekende houten kasteel ‘Il Castello’. Met het dit jaar opnieuw ontworpen parcours en verschillende obstakels rondom de bekende kasteeltorens, worden de freeriders uitgedaagd hun meest spectaculaire tricks te tonen. Inmiddels hebben de beste freestyle bikers zich ingeschreven om op zaterdag 5 september kans te maken op de ‘Best Rider’-titel.

MTB freeriders evenement
Het concept ‘Nine Knights’ is uitgegroeid tot een van de grootste MTB freeriders evenementen van de wereld. Het houten kasteel biedt een goede setting voor atleten, maar ook voor fotografen en filmploegen die het kasteel voor de ‘shooting’ kunnen gebruiken.

Italiaanse hoofdstad voor mountainbikers
Livigno is niet voor niets als thuisbasis voor dit event gekozen. De vakantieregio staat bekend als de Italiaanse hoofdstad voor mountainbikers. Sinds in 2005 de wereldkampioenschappen mountainbike hier zijn gehouden is de regio zich voortdurend blijven ontwikkelen en profileren als mountainbikegebied. In de omgeving van Livigno is veel geïnvesteerd om trails toegankelijker te maken zodat ook voor de technisch minder gevorderde rijders voldoende mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie ga je naar de website.
Foto: Suzuki Nine Knights

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.