Nederlanders vinden Duitsland het meest gastvrij

Duitsland is het meest gastvrij volgens Nederlanders. Dat blijkt uit de Top 10 meest gastvrije landen volgens Nederlandse reizigers. Bij het kiezen van een vakantie is naast het weer, de bezienswaardigheden en accommodatie ook de vriendelijkheid van de bevolking van belang. Als je je niet op je gemak voelt op je vakantiebestemming, dan kan dat de pret goed bederven. Uit onderzoek van Hotels.com onder duizend Nederlanders blijkt dat buurland Duitsland als meest gastvrije land uit de bus komt.

Buren
Beter een goede buur, dan een verre vriend. Onze oosterburen zijn qua gastvrijheid het meest geliefd onder Nederlandse reizigers; Duitsland pronkt op de eerste plek van de top 10 meest gastvrije landen. Turkije is met haar hartelijke inwoners, die bekend staan om het uitnodigen van gasten voor een zoet kopje Turkse thee, goed voor een tweede plaats. Nederlandse reizigers waarderen de Spaanse vriendelijkheid waarmee een bord paella wordt voorgeschoteld met een derde plek in de top 10.

Europese unie
Opmerkelijk is dat het merendeel van de landen in de top 10 Europese landen betreft. Maar liefst zes van de tien landen, die door Nederlandse reizigers als meest gastvrij worden beschouwd, scharen zich onder de Europese unie.

De meest gastvrije landen volgens Nederlandse reizigers:
1. Duitsland (8%)
2. Turkije (7%)
3. Spanje (6%)
4. Griekenland (5%)
5. Thailand (4%)
6. Indonesië (4%)
7. Italië (4%)
8. Verenigde Staten (4%)
9. Verenigd Koninkrijk (3%)
10. Zweden (3%)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.